Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsjednik 76ersa: Oduševljeni smo što smo izabrali Šarića

Predsjednik i generalni menadžer Philadelphia 76ersa Sam Hinkie izrazio je veliko zadovoljstvo epilogom NBA drafta 2014. godine.

76ersi su na njemu izabrali Joela Embiida kao trećeg picka, te Elfrida Paytona kao 10. pick drafta, ali odmah ga zamijenili za 12. pick – hrvatskog košarkaškog reprezentativca Darija Šarića.

“Ova dva 20-godišnjaka predstavljaju novi sloj za konstrukciju našeg programa. Dario je iznimno raznovrstan igrač koji je puno toga postigao na više internacionalnih razina. Njegovi košarkaški instinkti, sposobnost dodavanja i želja da postane velik privukli su ga k nama. Naše osoblje pratilo ga je diljem svijeta već puno godina i bili smo oduševljeni kada smo ga uspjeli dovesti”, rekao je Hinkie.

Embiid je treći igrač kojeg su 76ersi uspjeli dovesti kao trećeg picka na draftu, a posljednji takav izbor bio je Jerry Stackhouse 1995. godine.

U Philadelphiji se uzdaju u sreću koju nosi broj tri na draftu. Među posljednjim poznatim igračima koji su također izabrani kao 3. pickovi bili su Bradley Beal (2012.), James Harden (2009.), Deron Williams (2005.) i Carmelo Anthony (2003.). Valja naglasiti i kako je vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan također bio treći pick 1984. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE