Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pregled igara rookie igraèa

Od danas æemo otprilike svaka dva tjedna, ili prema potrebi, objavljivati pregled igara rookie igraèa. Zamišljen je kao brzi pregled novaka u ligi kroz 4 kategorije: Kandidati za novaka godine, kraðu godine, igraèe koji su razoèarali i kategorija ”Ima nešto…”. Kroz ovaj pregled moæi æete se bolje upoznati s nekim novacima u ligi, možda i proèitati koju zanimljivost o njima koju ne vidite kroz obiène statistike, te proèitati komentare njihovih nastupa.

Kandidati za novaka godine :

[igrac ime=”Kyrie Irving”] (1. izbor) – Za sada Kyrie igra prema oèekivanjima. U prosjeku upisuje 15 koševa i 4 asistencije, te je preuzeo ulogu prvog èovjeka Cavaliersa. Bilo je skeptika koji su sumnjali da se može odmah uklopiti, no Irving igra sve bolje i bolje, te je zasluženo prvi kandidat za novaka godine.

[igrac ime=”Ricky Rubio”] (5. izbor 2009.) – Timberwolvesi su èekali Rickyja 2 godine te im se èekanje isplatilo. Rubio svojom igrom i asistencijama podsjeæa na neke razigravaèe stare škole tipa Stockton, Magic, Mark Jackson, Kidd ili Nash, a ni obrana mu nije toliko loša koliko se vjerovalo da æe biti. Još da mu Adelman udijeli više minuta nasuprot Ridnouru i bit æe još i bolji.

[igrac ime=”Brandon Knight”] (8. izbor) – Knight je veoma brzo došao do pozicije startnog razigravaèa Pistonsa, a i ukupno gledajuæi igra mu je bolja od, veæ sada dobrih, brojki. Trèi, igra obranu, zabija, asistira, i što je bitno, šuti. Veliki radnik, uspjeh je zajamèen.

Kandidati za “kraðu” godine:

[igrac ime=”Marshon Brooks”] (25. izbor) – Celticsi si vjerojatno èupaju kosu što su ovog momka mijenjali za JaJuana Johnsona, jer deèko je eksplodirao. U slabim Netsima je krenuo kao èovjek sa klupe, da bi na kraju postao jedina pozitivna toèka te ekipe do sada u ovoj sezoni. 14 koševa i 4 skoka je fenomenalan prosjek, jedini je problem što nije pretjerano sklon timskoj igri, no dok ovako zabija, možda ni ne treba biti.

[igrac ime=”Norris Cole”] (28. izbor) – Možda glavni razlog zašto je Heat ove godine uvjerljivi kandidat za naslov prvaka. Ni krivi ni dužni s visokim su izborom drafta dobili ono što im je bilo najpotrebnije, pravog playmakera. Od prve utakmice Cole pokazuje da je tako visoko plasiran samo zbog toga što je stariji od ostalih, te što je igrao na manjem sveuèilištu, no baš te 4 godine provedene na njemu su uèinile da je Heat dobio zrelog igraèa.

[igrac ime=”Jon Leuer”] (40. izbor) – Možda æe se rijetko tko sjetiti ovoga igraèa, no mi smo se ovoga puta odluèili ovdje uvrstiti momka iz Bucksa, baš zato što nitko o njemu ne prièa, a Bucksi su napravili pravi posao. Ovaj momak za sada vrlo dobro koristi svojih 17 minuta u kojima upisuje 6,3 poena i 4,3 skoka uz preko 50% šuta, te što je bitno, najbolji je igraè Bucksa po +/- statistici, što znaèi da dok je on na parketu Bucksi su nadigrali protivnike sa 36 poena razlike.

Kandidati za razoèarenje godine:

[igrac ime=”Bismack Biyombo”] (7. izbor) – Biyombo je jedan drag momak, koji je sa prosjeèno 15. mjesta na predviðanjima prije drafta dogurao do 7. picka, a zašto, to trebate pitati koga drugog nego Michaela Jordana. Bit æe da Kwame Brown još budi nostalgiju, jer s kojim drugim igraèem Biyomba bolje usporediti. Za sada ono što je odigrao, bolje da nije, iako je u nekim trenutcima pokazao potencijal. No veæinom na terenu izgleda kao što bi Yao Ming izgledao u Plesu sa zvijezdama. Sa štiklama na nogama…

[igrac ime=”Jan Vesely”] (6. izbor) – Iako je odigrao tek jednu utakmicu, našao se je ovdje, ponajviše iz razloga što klasiènih flopova na visokim pickovima nema, a ono što je pokazao u svojih 9 minuta bilo je, kako mu govori prezime, vrlo veselo i zabavno. Navijaèima Minnesote naravno. Nedovoljno je dobrog šuta za igrati nisko krilo (3) te fizièki preslab za visoko krilo (4). Mislim da bi Jan bio najsretniji da u košarci postoji pozicija 3,5, tu bi dominirao.

[igrac ime=”Marcus Morris”] (14. izbor) – Kada su Sunsi kao 13. izbor izabrali njegovog brata Markieffa, poèeli su zli komentari kako su Sunsi opet izabrali lošijeg brata, no Markieff za sada igra sjajno, dok je Marcus u trenutcima što je dobio prilike pokazao da je možda zamijenjen u rodilištu, ili prije sezone zamijenjen za nekog drugog igraèa identiènog izgleda, jer ono što je pokazao u prve tri utakmice ove sezone je bilo izuzetno loše, a nakon toga se i ozlijedio. Ukoliko uzmemo u obzir da igra u Rocketsima u kojima bi trebao dobivati dovoljno prilike, od njega se puno više oèekuje.

Kategorija ”Ima nešto…”

Ovo je kategorija u kojoj neæemo posebno rangirati, nego èisto slobodno prokomentirati neke igraèe. Enes Kanter nakon lošijeg ulaska u sezonu dobiva sve više prilika u rotaciji Utah Jazza te igra sve bolje. Jimmer Fredete je pokazao da zna znanje, za šut smo mu znali, ali vidi se da je naporno radio te mu ni obrana nije loša kao što se oèekivalo. Jedini je problem što je tek 4. šuterska opcija u Kingsima, jer Evans, Salmons i Thornton, a i Cousins više od svega vole “opaliti” loptu prema košu. Markieff Morris je takoðer ugodno iznenaðenje, te dokaz da Sunsi možda ipak nisu izabrali lošijeg brata, a od igraèa sa nižih mjesta istièu se Parsons iz Houstona, Josh Harrelson iz Knicksa, te nedraftirani (doveden iz razvojne lige) Terrell Harris iz Heata. Vrijedi još na kraju spomenuti Kembu Walkera i Imana Shumperta koji igraju takoðer vrlo dobro, te bi se vrlo lako mogli pojaviti u iduæim izdanjima u kategoriji kandidata za novaka godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE