Saturday, November 26, 2022

ZADNJE OBJAVE

Pregled ovogodišnjih susreta Miami-Dallas

Polako se približava kraj sezone 2010/2011, došli smo do same završnice doigravanja, velikog Finala. U današnjem èlanku donosimo vam pregled meðusobnih utakmica ovogodišnja dva finalista tijekom regularnog dijela ove sezone.

- Advertisement -

Prvi susret: Miami Heat-Dallas Mavericks, 27.11.2010.
Poèetak dvoboja ovih dvaju trenutaèno najuspješnijih timova poèeo je rano, u samim poèetcima sezone. Dallas je bio bolja i kompletnija ekipa tijekom cijelog susreta. Dva ponajbolja igraèa u ekipi iz Dallasa bili su Tyson Chandler sa 14 poena i 17 skokova te Caron Butler sa ubaèena 23 poena. Na drugoj strani velika trojka napravila je veliki posao no nisu uspjeli pobijediti. Bosh je ubacio 22, Wade isto 22, dok je LeBron zabio jedan više, 23 poena. Nije to bila prepoznatljiva utakmica za Miami, nakon sedamnaest uvodnih susreta imali su omjer od 9 pobjeda i 8 poraza. Dallas je pak u to vrijeme bio u sjajnoj formi, ovo im je bila peta uzastopna pobjeda, a taj niz su kasnije produžili na 12 utakmica.

Dallas je pobijedio rezultatom 106-95.

Drugi susret: Dallas Mavericks-Miami Heat, 20.12.2010.
Drugi susret ovogodišnjih finalista NBA lige ove sezone dogodio se 5 dana prije okršaja sezone, utakmice LA Lakers – Miami Heat. Vijest koja je prije susreta uzdrmala navijaèe Mavericksa je bila ta da je vlasnik kluba Mark Cuban izjavio: “Miami je trenutaèno najbolja ekipa u ligi.” No poznavajuæi njega vrlo vjerojatno je taj odgovor sadržavao i odreðenu dozu sarkazma. Dallas je slavio te je time prekinuo pobjednièki niz koji je napravila ekipa Heata. Ekipa iz Texasa kao da ima protulijek protiv ekipa koje imaju pobjednièke nizove. Pobijedili su èak 5 od 6 susreta kada su igrali protiv ekipa koje su imale pobjednièki niz. U redovima pobjednika najbolji je bio Dirk Nowitzki. Ubacio je 26 poena uz 9 skokova. Ne zaboravimo spomenuti ni Jasona Terryja koji je u zadnjih 11 minuta zabio èak 19 poena te bio najzaslužniji za ovu pobjedu Dallasa. U momèadi poraženih LeBron James u prvome poluvremenu nije ubacio niti jedan poen. Susret je završio sa 19 poena i 10 skokova. Dwayne Wade  ubacio je 22 koša i imao 7 asistencija za poraženi Miami èije je niz uzastopnih pobjeda prekinut na brojci 12.

- Advertisement -

Dallas je slavio rezultatom 98-96

Latest Posts

NE PROPUSTITE