Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pregled s NBA tržnice

Lovimo izbor prve runde. Prvi cilj svih današnjih voditelja košarkaških operacija u klubovima koji prodaju solidne NBA igrače. Prema izvoru Marca Steina Denver Nuggetsi su u izlogu stavili kompletnu vanjsku liniju, a glavno ime je Arron Afflalo i za njega traže, pogodite……, izbor prve runde drafta. Ostala dvojica su odlični šuter Randy Foye i razigravač Jameer Nelson kojeg su pokupili u tradeu s Bostonom prije mjesec dana (molim te Stan Van Gundy pokupi svog nekadašnjeg prvog razigravača iz vremena u Orlandu). Nastavljamo u ozbiljnom tonu, za Afflaloa se raspituju redom kandidati za najviše uspjehe, Clippersi, Heat, Bullsi, Blazersi, a i Kingsi su u kombinaciji. Sve ove momčadi se ne žele odreći traženog draft izbora jer Afflalo ima player opciju u svom ugovoru za narednu sezonu i vrlo vjerojatno će ispitati tržište u traženju posljednjeg dugoročnog ugovora jer će početkom iduće sezone napuniti 30 godina.

Mira nema niti u Bostonu jer Danny Ainge želi prodati skoro sve iskusne igrače u ekipi, pa tako za male pare možete dobiti vrlo dobro visoko krilo Brandona Bassa, instant napad s klupe u vidu beka Marcusa Thorntona i nisko krilo Tayshauna Princea. Problem kod Princea je što sve ekipe očekuju da Celticsi otkupe njegov ugovor i puste ga slobodnog na tržite da može pojačati neku playoff momčad.

Još jedan igrač se nada da će njegova momčad otkupiti mu ugovor, a riječ je drugom najskupljem igraču lige, Amar’e Stoudemire kojem Knicksi moraju isplatit 23,4 mil dolara u ovoj sezoni. U slučaju da se to dogodi, glavni kandidat za potpis Stoudemirea je najbolja momčad Zapada, Warriorsi jer imaju jednog asa u rukavu, a to je trener Steve Kerr koji je bio GM Sunsa dok je Stoudemire harao ligom i bio jedna od najvećih zvijezda.

Također, danas smo govorili kako je GM Sunsa Ryan McDonough nezadovoljan balansom u momčadi, a sve glasnije su špekulacije da će Goran Dragić napustiti Phoenix. Sunsi traže izbor prve runde i ugovore igrača koji ističu ove sezone, pa se je u priču uključila nekadašnja momčad Dragića, Rocketsi koji imaju nekoliko izbora prve runde na lageru. Od ostalih manje bitnih vijesti možemo spomenuti da su Pistonsi potpisali John Lucas III na još jedan ugovor od deset dana (nakon ovoga moraju odlučiti hoće li ga potpisati do kraja sezone ili otpustiti), te da je uprava Magica obznanila kako će razmotriti sve ponude za Andrewa Nicholsona (sigurno se pitate tko je on).

Latest Posts

NE PROPUSTITE