Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pregovori Clevelanda, Detroita i Minnesote

Cleveland Cavaliersi, Detroit Pistonsi i Minnesota Timberwolvesi navodno pregovaraju o razmjenama svojih izbora na ovogodišnjem NBA draftu, koji æe se održati 23. lipnja u Newarku.

Podsjetimo, Cavaliersi su postali vlasnici prvog picka zahvaljujuæi tome što su posjedovali pravo na pick prve runde runde Clippersa iz ovogodišnjeg tradea u kojem su te dvije ekipe razmijenile Barona Davisa koji je Los Angeles zamijenio Clevelandom te Moa Williamsa i Jamaria Moona koji su otišli suprotnim smjerom. Isprva, ovaj trade nije izgledao nimalo povoljno po Cavalierse zbog 28,6 milijuna dolara koje æe morati isplatiti Davisu u naredne dvije sezone kao i zbog nekonzistentnosti u igri te njegovog problematiènog karaktera koji je pokazao još dok je bio u Hornetsima svojim sukobom s njihovim tadašnjim trenerom, Byronom Scottom. Izgleda da je fortuna ovog puta odluèila “pomaziti” Cavalierse te iako im vlastitih 19,9% nije bilo dovoljno, nadu u bolju buduænost osiguralo je dobitnih 2,8% šanse za prvi pick Clippersa na ovogodišnjoj draft lutriji, a sliènu  situaciju imali smo prilike vidjeti i na draftu 2008. kada su Bullsi sa svega 1,7% šanse dobili priliku izabrati Derricka Rosea.

Uz prvi pick Clippersa, Cavaliersi su dobili i vlastiti 4. pick prve runde, što im ukoliko je za vjerovati nekim glasinama, nije dovoljno te s Pistonsima i Timberwolvesima pregovaraju o preuzimanju  kapetana Pistonsa, Richarda Hamiltona i njihova 8. picka, zajedno s njegovim ugovorom teškim oko 25 milijuna dolara za naredne dvije sezone, koji æe zajedno sa svojim 4. izborom poslati Timberwolvesima u zamjenu za njihov 2. pick.

25 milijuna za pomalo istrošenog Hamiltona izgleda mnogo, no samo je 9 milijuna garantirano, a to je veæ razumna cijena za moguænost odabira Derricka Williamsa kao 2. picka, koji bi uz vjerojatnog prvog picka, Kyriea Irvinga sa Dukea te Andersona Varejaa, J.J. Hicksona, te Davisa i Ramona Sessionsa (sjeæamo ga se po triple-double uèinku u blago reèeno iznenaðujuæoj  pobjedi protiv Lakersa) mogli èiniti okosnicu momèadi novih Cavsa.

Kada se malo bolje pogleda roster Timberwolvesa, postaje jasnije zašto bi bili spremni odreæi se prava na Williamsa koji ionako previše podsjeæa na Michaela Beasleya te možda uzeti nekog višeg igraèa poput Enesa Kantera (ukoliko ga ne izabere Jazz), jer se Pekoviæ i Milièiæ i nisu osobito iskazali. Na zadnja dva drafta Timberwolvesi su izabrali više nego dovoljno krilnih igraèa i razigravaèa, no to im i nije previše pomoglo te bi 8. pick mogli iskoristiti da “pokupe” Kembu Walkera, za što æe im kao i za Kantera trebati malo sreæe jer bi mogao biti izabran dosta prije 8. picka, kojeg smo ove godine gledali u finalu March Madnessa gdje je svoje  Huskiese predvodio do pobjede nad Butlerom.

Na kraju, pogled iz perspektive Pistonsa. Izvori iz kluba su naravno zanijekali umiješanost u bilo kakve pregovore, navodeæi kako ne žele ostati bez izbora prve runde, što je izjava koja kad se uzme u obzir da su u velikim dugovima, procesu rebuildinga i pod novom upravom te prilièno neslaganje i otvorene konfrontacije spomenutog Hamiltona s trenerom, Johnom Kuesterom, svakako gubi odreðenu dozu kredibiliteta. Detroit bi zapravo trebao biti sretan što uopæe ima moguænost da se riješi pomalo æudljivog veterana Hamiltona jer je to jedini pravi naèin da se inaèe talentirana momèad povede u novom smjeru. Ukoliko pri tome ne žele ostati praznih ruku, postoje druga rješenja koja bi ih usreæila, na primjer slanje nižeg picka i još ponekog igraèa ili Hamiltona te nekog role playera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE