Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Pregovori FIBA-e i NBA lige o spašavanju Eurobasketa

Štrajk u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta ne samo da ugrožava novu sezonu NBA lige, veæ i Eurobasket koji se igra ovog ljeta u Litvi.

- Advertisement -

Predsjednik Meðunarodne košarkaške organizacije FIBA-e, Yvan Mainini, i generalni tajnik Patrick Baumann iduæeg æe tjedna otputovati u SAD kako bi se sastali s glavnim èovjekom NBA lige Davidom Sternom.

Tema razgovora bit æe plaæanje astronomskih cijena za NBA igraèe koji bi trebali nastupiti za svoje reprezentacije na predstojeæem Europskom prvenstvu i moguænost igranja NBA zvijezda u Europi za vrijeme štrajka.

Košarkaški savezi Francuske i Španjolske, koje imaju najviše NBA reprezentativaca, obratile su se za pomoæ FIBA-i jer se ispostavilo da je cijena koju bi trebali platiti za osiguranje svojih igraèa malo prevelika odnosno iznosi vrtoglavih èetiri milijuna dolara.

- Advertisement -

Prema važeæem ugovoru za vrijeme odigravanja meðunarodnih natjecanja osiguranje se ravnomjerno rasporeðuje na tri strane (FIBA, NBA i nacionalni savez). Meðutim, kako je na snazi štrajk u NBA-u taj je ugovor zamrznut i klubovi u Americi sami odreðuju visinu osiguranja svog igraèa.

Ukoliko se ne postigne dogovor izmeðu FIBA-e i NBA-a moglo bi se dogoditi da nitko od igraèa najjaèe košarkaške lige svijeta ne nastupi na Eurobasketu što bi garantiralo jedno dosta osiromašno natjecanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE