Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pregovori o kolektivnom ugovoru u kolovozu

Udruženje NBA igraèa je potvrdilo da su u pripremi završni detalji za poèetak novog kruga pregovora s vodstvom lige. Pregovori bi se trebali održati u prva dva tjedna kolovoza.

Posljednje su informacije govorile kako nijedna od sukobljenih strana ne pokazuje namjeru pristati na kompromis i ponovno pregovarati zbog velikih razlika koje ih dijele u potraživanjima. Ipak, uz poveæanu dozu komunikacije, zamjenik komesara NBA lige Adam Silver, zajedno s èlanovima Udruženja igraèa, ipak æe održati pregovore sljedeæi mjesec.

Udruženje igraèa razmatra opciju ukidanja statusa vlastite udruge i tužbe protiv vodstva lige zbog nepovjerenja. U NFL-u dogodila se ista situacija, a nakon ukidanja statusa udruge, NFL je ovog ponedjeljka završio lockout koji je trajao 136 dana.

Podsjeæamo, do lockouta u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta je došlo 1. srpnja nakon što Udruženje igraèa i vodstvo lige nisu uspjeli doæi do dogovora oko podjele financijskog kolaèa. Posljedica toga bi mogla biti odgoda lige, a u tom sluèaju velik broj NBA zvijezda bi mogao kruh zaraðivati u Europi. Dosad je veæ i sklopljeno nekoliko takvih ugovora, a najzvuènije ime je svakako razigravaè New Jerseya, Deron Williams koji æe, u sluèaju odgode poèetka sezone, do kraja lockouta igrati u turskom Beºiktaºu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE