Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pregovori se nastavljaju u subotu

Novi sastanak izmeðu Igraèkog i Udruženja vlasnika klubova u NBA ligi koji bi, nadaju se zaljubljenici najjaèe košarkaške lige svijeta, trebao prekinuti lockout u istoj, održat æe se u subotu.

Posljednji u nizu neuspješnih sastanaka dviju strana održan je prije tjedan dana. U meðuvremenu je izvršnog direktora udruge NBA igraèa Billyja Huntera nazvao posrednik u pregovorima George Cohen oko moguæeg nastavka istih. Potom je Hunter nazvao povjerenika lige Davida Sterna i novi sastanak je dogovoren.

Uoèi novog sastanka najspornija toèka pregovora ostaje raspodjela prihoda. Vlasnici i dalje inzistiraju na raspodjeli prihoda 50-50, dok se Igraèko udruženje ne spušta ispod 52,5% u njihovu korist. Koliko je realno oèekivati da dogovor bude postignut u subotu komentirao je Hunter:

“Nije mudro ni razborito pustiti da izmeðu sastanaka budu veliki razmaci i da proðe puno vremena jer tada postajemo samo još èvršæi i “zakopaniji” u svojim stavovima. Ako se svi nalazimo zajedno oko stola nešto se barem može dogoditi. Ne mogu predvidjeti i hoæe li.”

Podsjetimo, stari kolektivni ugovor istekao je 30. lipnja, a 1. srpnja stupio je na snagu lockout. Zasad je izgubljen prvi mjesec sezone koja je trebala zapoèeti 1. studenog.

Latest Posts

NE PROPUSTITE