Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekid suradnje Blazersa i GM-a Richa Choa

Blazersi su ovih dana objavili prekid suradnje sa svojim generalnim menadžerom, Richom Choom. Cho je dužnost GM-a Blazersa obavljao svega jednu sezonu, kao nasljednik Kevina Pritcharda.

Za mnoge je razlog ovog otkaza nepoznanica, pogotovo jer do sada nisu bile poznate nikakve nesuglasice na relaciji Cho-McMillanMillerAllen, od kojih su potonja dvojica, predsjednik i vlasnik Blazersa, izjavili da izmeðu momèadi i Choa jednostavno nije bilo kemije i povezanosti, koji su od iznimne važnosti te da je ovo težak ali nužan korak u gradnji momèadi koja bi pretendirala na NBA naslov. Upuæeni ipak ne vjeruju u službenu prièu te kruže glasine kako Cho nije bio u najboljim odnosima s nekim igraèima (Roy), što bi moglo prouzrokovati “nedostatak kemije i povezanosti”.

Bilo ovo istina ili ne, teško je objasniti otpuštanje GM-a koji tu dužnost nije obavljao niti punih godinu dana, a odradio ju je bez pogreške, a prema mišljenju upuæenih èak je i premašio oèekivanja, dovevši Geralda Wallacea iz Charlotte “za kikiriki”, odnosno CunninghamaPrzybillu koji, iako je miljenik navijaèa, poslije ozljede nije više bio onaj stari.

Kao privremeni nasljednik odabran je Chad Buchanan, jedan od glavnih college skauta za Blazerse. Od Buchanana se oèekuje pravi izbor na draftu, na kojem Blazersi imaju 21. izbor, a kao moguæi izbor spominje se Kenneth Faried sa Morehead Statea koji je briljirao na ovogodišnjem March Madnessu, kad je njegov Morehead, inaèe 13. nositelj, izbacio Louisville, 4. nositelja, a kljuènu blokadu za osiguravanje pobjede ubilježio je upravo Faried.

Latest Posts

NE PROPUSTITE