Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekida se niz Memphisa ili Oklahome, Miami kod Clippersa

U 10 veèerašnji NBA susreta vidjet æemo dva iznimno kvalitetna dvoboja ekipa koje pretendiraju na najviša postolja. Prvo æe snage odmjeriti Oklahoma City Thunder i Memphis Grizzlies, a otprilike odmah po njihovom završetku zapoèet æe utakmica Los Angeles Clippersa i Miami Heata.

Philadelphia 76ers (4-3) – Detroit Pistons (0-8) 01.00

Sixersi su hendikepirani neigranjem glavne zvijezde Andrewa Bynuma kojega neæe biti još mjesec dana na parketu. Nakon prvih šest utakmica u nizu u gostima ovo æe im biti druga kod kuæe. Prošlu su izgubili od Milwaukeeja 96:105. Najbolji je bio Jrue Holiday s 25 poena i 6 asistencija. Trener Sixersa Doug Collins je za Pistonse rekao da imaju potencijala, te mu je jako žao zbog te ekipe. Takoðer je dodao da se nada æe u buduænosti popraviti igru. Detroit je osmi poraz doživio od Oklahome (90:92). Najbolji su bili Rodney Stuckey (19 poena i 5 asistencija) i Greg Monroe (17 poena i 6 skokova). Trener Lawrence Frank je rekao da ne voli uæi u svlaèionicu poslije utakmice jer su igraèi razoèarani nakon što su imali pobjedu u rukama i ispustili ju u zadnjoj èetvrtini. Gostima je upitan Corey Maggette, a  domaæa ekipa je bez Andrewa Bynuma, dok je upitan nastup Kwamea Browna.

Prednost dajemo Philadelphiji jer su bolji u ovom trenutku.

Boston Celtics (4-3) – Utah Jazz (4-4) 01.30

Rajon Rondo, najbolji asistent lige (12,9 asistencija po utakmici), prošlu utakmicu je bio najbolji u pobjedi protiv Bullsa u kojoj je upisao double-double (20 poena, 10 asistencija i 9 skokova). Podbacio je Paul Pierce koji je pogodio samo èetiri puta iz 13 pokušaja, a i ekipa je loše realizirala šut za tri poena (19%). Trener Doc Rivers je rekao da je zadovoljan ekipom, te da mu je drago da je to grupa ljudi koja se trudi naæi što bolji naèin za pobjedu. Utah je prošlu utakmicu igrao protiv Raptorsa i pobijedio je nakon tri produžetka (140:133). U toj teškoj utakmici su najbolji bili Paul Millsap s 34 poena i 9 skokova, te Al Jefferson s 24 poena i 17 skokova. Celticsi su bez Averyja Bradleya, a Jazzerima je upitan Earl Watson.

Prednost dajemo domaæoj ekipi jer su kvalitetniji.

Oklahoma City Thunder (6-2) – Memphis Grizzlies (5-1) 02.00

Iznimno zanimljiv i jak susret ekipa koje se nalaze u nizovima od 5 uzastopnih pobjeda. Oklahoma nije imala pretežito težak raspored te je Memphis dosta jaèa ekipa od Toronta, Chicaga, Detroita i Clevelanda, koje su pobijedili tijekom ovog niza. U posljednje dvije utakmice “proradio” je Russell Westbrook te je postigao 27 i 33 poena, a slièno æe morati ponoviti i danas ako Thunder misli do pobjede. Kevin Durant ubacio je 26 poena i uhvatio 9 skokova, no za sada prepušta Westbrooku ulogu èovjeka koji æe najviše šutirati na utakmici, što možda i nije najbolja odluka. Uz njih dvojicu napad ekipe ovisi i o Kevinu Martinu koji je zadužen za punjenje koša protivnika dok starteri odmaraju. Memphis je nakon poraza na otvaranju sezone zaredao s 5 pobjeda, od èega je posljednja bila najznaèajnija, protiv Miami Heata, kojeg su svladali 104:86. Sjajno je s klupe odigrao Wayne Ellington koji je ubacio 7 trica za 25 poena i tako bio “x faktor” ekipe u ovoj pobjedi. Standardno dobre role odigrali su Zach Randolph, Rudy Gay i Mike Conley, dok je malo ipak podbacio Marc Gasol sa samo 2 postignuta poena, ali ipak je uhvatio i 10 skokova te podijelio 6 asistencija.

Bit æe ovo fantastièan dvoboj u kojem æe malu prednost dati Oklahoma, samo zbog domaæeg terena.

Milwaukee Bucks (4-2) – Indiana Pacers (3-5) 02.00

Bucksi svojim igrama osciliraju od poèetka sezone. Monta Ellis nije konstantan što ekipi pravi probleme. Tako je bilo i prošlu utakmicu jer je nakon sjajno odigrane utakmice protiv Bostona,i nakon što je ubacio 32 poena, Sixersima ubacio samo 18 poena (za koje je potrošio 20 lopti) èemu je dodao 7 asistencija. U pobjedi (105:96) je najbolji bio Brandon Jennings s 33 poena, 5 skokova i 8 asistencija. U goste im dolaze ne baš sjajni Pacersi. Sinoæ su poraženi od Toronta na svom terenu rezultatom 72:74. Vjerojatno najveæi razlog lošeg rezultata je realizacija od samo 32% šuta iz igre. Najviše poena je upisao George Hill, a najlošiju realizaciju je imao Paul George (3-14) što je djelomièno ispravio s 9 skokova. Bucksi su bez Luca Mbaha a Moutea, dok su Pacersi bez Dannyja Grangera i Jeffa Pendergrapha.

Prednost dajemo Milwaukeeju zbog domaæeg terena.

Houston Rockets (3-4) – New Orleans Hornets (3-2) 02.00

Rocketsi su preksinoæ ugostili aktualne prvake Miami, te su izgubili u napetoj utakmici (110:113). Najviše poena je upisao mladi Chandler Parson (25), a dobar je bio i Omer Ašik koji je upisao double-double (19 poena i 14 skokova). Jeremy Lin je rekao da žali što nije pucao 2 sekunde prije kraja jer je imao loptu, a taj pogodak bi ih odveo u produžetke. U goste im dolaze Hornetsi predvoðeni odliènim Anthonyjem Davisom. On je u prošloj utakmici upisavši prvi double-double (23 poena i 11 skokova) i odveo svoju ekipu do pobjede nad Bobcatsima (99:107). Odlièan je bio i Ryan Anderson koji je upisao 25 poena uz 7 skokova. Domaæini su kompletni, a gostima neæe nastupiti Eric Gordon, a nastup Austina Riversa je upitan.

Prednost dajemo Houstonu zbog domaæeg terena.

Minnesota Timberwolves (5-2) –  Charlotte Bobcats (3-3)  02.00

Minnesota ove sezone stvarno nema sreæe s ozljedama. Nakon što su u sezonu ušli bez Kevina Lovea i Rickyja Rubija sada su se ozlijedili J.J. Barea, Brandon Roy, Chase Budinger i zadnji Nikola Pekoviæ. Za današnju utakmicu konkurira Nikola Pekoviæ dok su Barea i Roy dosta udaljeni od nastupa. Prošlu utakmicu su u gostima pobijedili Dallas Maverickse 90:82. Najzaslužniji za pobjedu je bio Nikola Pekoviæ s 20 koševa, dok su ruske snage Andrei Kirilenko i Alexey Shved zabili  po 16. Tko bi rekao Charlotte Bobcatsi su na 50 posto pobjeda u sezoni. Nakon pobjede nad Dallasom juèer su pobijedili Washington Wizardse s 92:76. Bila je to jedna rutinska pobjeda u kojoj su gostima dopustili samo 76 i samo jednog dvocifrenog igraèa. Kod Bobcatsa najbolji je bio Ramon Sessions s 21 košem. U sluèaju da Nikola Pekoviæ nastupi Charlotte æe imati pune ruke posla pod košem jer su tu još Andrei Kirilenko i Derrick Williams, te igru pod košem vidimo kao veliku prednost domaæina.

Minnesota je kvalitetnija momèad i žele li do playoffa ovakve utakmice moraju pobjeðivati.

Dallas Mavericks (4-4) – Washington Wizards (0-6)  02.30

Dallas je nakon odliènog starta u sezonu malo posustao i trenutno imaju tri poraza u nizu. Meðutim to je oèekivano jer igraju bez Dirka Nowitzkog i najboljeg obrambenog igraèa Shawna Mariona. Treæi poraz u nizu su im zadali Minnesota Timberwolvesi koji su ih na domaæem parketu porazili s 90:82. Tijekom cijele utakmice su vodili gosti i Dallas nikako nije uspio pronaæi rješenje za pobjedu. Ovoljetna pojaèanja Darren Collison i O.J.Mayo su bili najbolji u redovima Mavericksa s 21 odnosno 18 koševa. Veèeras imaju prigodu za prekid crnog niza jer im u goste dolazi jedna od dvije momèadi u ligi koje još nemaju pobjedu. Washington Wizardsi su sinoæ lagano poraženi kod slabašnih Charlotte Bobcatsa rezultatom 92:76. Iz igre su gaðali katastrofalnih 29 posto, a samo je Trevor Ariza bio dvoznamenkast sa svojih 19 koševa.

Dallas je favorit i oèekujemo da prekine niz od tri poraza zaredom.

Phoenix Suns (4-4) – Chicago Bulls (4-3) 03.00

Domaæini su u dobroj formi i zadnjih par utakmica su odigrali malo bolje. Pobijedili su u 3 od zadnje 4 utakmice te se nadaju dobroj utakmici na domaæem terenu protiv momèadi koja je na kraju regularne sezone prošle godine bila na vrhu Istoka. Sunsi imaju najmanji broj izgubljenih lopti od svih momèadi na Zapadu, tek 13,1 po utakmici. Prva imena momèadi su Goran Dragiæ koji igra jako dobro na poziciji playmakera, te Marcin Gortat koji je jedan od boljih blokera lige, s prosjekom od 3,6 po utakmici. Bullsi se trude igrati dobro bez Rosea, a na njegovo mjesto u prvih 5 je preuzeo Kirk Hinrich, no je zbog ozljede propustio utakmicu u ponedjeljak. Na toj je utakmici umjesto njega uskoèio Nate Robinson s 11 koševa i 7 asistencija. Bit æe zanimljivo vidjeti kako æe se centar Joakim Noah postaviti u dvoboju sa Gortatom. Noah je sjajno krenuo u sezonu, uz prosjek 15,3 poena, 9,4 skokova i 2,3 blokade po utakmici. Naravno, veliku æe ulogu imati i Luol Deng u igri “bikova”.

Chicago dajemo laganu prednost, jer smo dojma da bi njihova dobra obrana mogla zaustaviti brzu tranziciju Sunsa.

Los Angeles Clippers (5-2) – Miami Heat (6-2) 04.30

Clippersi su pobijedili su posljednje 3 utakmice, a njihovo najjaèe oružje u tim ogledima je bila njihova širina rostera. Njihov najbolji strijelac je Jamal Crawford, igraè koji ulazi kao 6. igraè s klupe. Oèit je napredak u njihovoj igri u odnosu na prošlu sezonu, te izgledaju puno uvjerljivije od svojih gradskih rivala Lakersa. U utakmicu ulaze sa statistikom na svojoj strani, jer je Miami izgubio posljednje 4 utakmice u gostima kod Clippersa. Aktualni MVP  lige LeBron James predvodi momèad u poena, skokovima i asistencijama po utakmici, te pomaže Miamiju u još jednoj dobroj sezoni za momèad. Heat je izgubio u Memphisu rezultatom 104:86, a ponajbolji u redovima Miamija je bio Chris Bosh (24 poena, 10 skokova) koji je vrlo dobro otvorio sezonu, a veèer poslije su se vratili pobjedom nad Houstonom. U toj je utakmici James imao 38 poena, a pitanje koju æemo verziju LeBrona gledati veèeras.

Iako su Clippersi vrlo ozbiljna momèad, mala prednost ipak ide na stranu Heata.

Golden State Warriors (3-4) – Atlanta Hawks (3-3) 04.30

Posljednji susret dana igra se izmeðu Warriorsa i Hawksa. Golden State na domaæem parketu ima omjer 1-2 te se nadaju da æe to u ovoj utakmici popraviti. Domaæi porazi stigli su od Memphisa i od Nuggetsa u prošloj utakmici, koju su igraèi Denvera dobili nakon dvostrukog produžetka 107:101. Umor igraèa ipak neæe biti problem jer se ta utakmica igrala prije èetiri dana. Najviše je pokazao Klay Thompson s 23 poena u 55 minuta igre, a dobar je bio i Carl Landry s 22 poena. Više se ipak oèekuje od Davida Leeja koji je ubacio 18 poena i uhvatio 9 skokova. Hawksi se nalaze na putovanju po gostujuæim dvoranama i ovaj susret bit æe im treæi od èetiri uzastopna gostovanja. U prošloj su utakmici svladali Portland 95:87 a Josh Smith predvodio je ekipu s 19 poena i 11 skokova, a double-double uèinak upisao je i Al Horford s 15 poena i 10 skokova. Od njih dvojice oèekuje se da i danas budu udarne igle svoje ekipe.

Oèekuje nas napeta utakmica u kojoj malu prednost ipak dajemo gostima iz Atlante.

Latest Posts

NE PROPUSTITE