Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekidaju li Bobcatsi i Hornetsi svoj dugaèak niz poraza?

I veèeras imamo puno utakmica na rasporedu. U njih 13 bi trebali vidjeti puno zanimljivih dvoboja i vjerujemo da nas neæe razoèarati, a pošto je još i petak možemo se nadati svemu. Celticsi æe pokušati po prvi puta u tri susreta doæi do pobjede protiv Pacersa na svome parketu, Carmelo Anthony æe se suprotstaviti LeBronu Jamesu u Miamiju a Raptorsi æe na Zapadu nastaviti svoju dosad uspješnu turneju.

Philadelphia 76ers – Charlotte Bobcats  01.00

Sixersi (12-6) kao da su malo posustali u zadnje vrijeme. Imaju tri poraza u zadnjih pet utakmica i obrana im nije bila na nivou kao što je bila do sredine sijeènja. Doug Collins ima problema sa neigranjem Hawesa i Vuèeviæa pa krilni igraèi moraju odraðivati posao centra u veæem dijelu utakmice. No napad im je i dalje ubitaèan, meðu pet su najubojitijih ekipa lige i to je dobra vijest i dalje. Poraz od Netsa kod kuæe im je došao dosta neoèekivano ali bi to brzo mogli ispraviti jer im stižu Bobcatsi koji su možda i najslabija ekipa lige. Charlotte je doživjela novu pljusku u srijedu naveèer izgubivši kod Washingtona koji im je predao svoje mjesto najlošije ekipe lige. Zabili su im samo 75 poena i dokazali da jednostavno nemaju snage pobijediti nekoga bez svoja dva najbolja igraèa Augustina i Hendersona. Paul Silas je priznao kako nema talenta u ekipi i to se lako da išèitati iz omjera. Veèeras æe im opet izostati Maggette, Augustin i White a upitni su Henderson i Mullens. To je znak kako Bobcatsima predstoji još jedna teška i razoèaravajuæa utakmica.

Sve osim pobjede Sixersa bi bilo veliko iznenaðenje i vjerujemo kako æe ekipa Collinsa od samog poèetka krenuti agresivno i po pobjedu.

Boston Celtics – Indiana Pacers  01.30

Bit æe ovo treæa meðusobna utakmica izmeðu ove dvije ekipe ove sezone. Indiana je dobila oba susreta, i to oba sa dvoznamenkastim brojem poena razlike. Prvi puta +13 a drugi +14. No Boston je u zadnje vrijeme pokazao svoje novo lice i pobjedama protiva Washingtona i dvaput zaredom Orlanda vrati Riversu osmijeh na lice. Juèer su se na Floridi vratili iz minusa od èak 27 poena i na kraju slavili 91:83. Još jedanput je sjajan bio Paul Pierce koji je uzeo stvari u svoje ruke prilikom izostanka Ronda i Allena. Uknjižio je 24 poena, 10 asistencija i 6 skokova. Od velike pomoæi je bio i rookie E’Twaun Moore koji je za 17 minuta na parketu zabio 16 poena i uhvatio 3 skoka. Celticsi su došli na omjer 8-9 i zasjeli na sedmo mjesto Istoène konferencije. Prvih 6 ekipa je odmaknulo no nastave li sa ovakvom igrom u skoro vrijeme bi ih se moglo stiæi. A meðu tih 6 ekipa se nalaze i Pacersi i to na viskom treæem mjestu sa 12-5 omjerom. U srijedu su slavili kod Chicaga i idu put Bostona sa velikim samopouzdanjem. Što se tièe izostanaka kod Bostona su Rondo, Allen, Dooling i O’Neal izvan stroja, dok Indiana nema nikakvih znaèajnijih problema.

Trebao bi to biti zanimljiv dvoboj u kojima æe Celticsi tražiti osvetu za dva dosadašnja poraza no mi æemo dati malu prednost gostima iz tog razloga što su kompletni dok domaæin ima problema sa sastavom.

Detroit Pistons – Atlanta Hawks  01.30

Detroit (4-15) još od samog poèetka sezone ne može spojiti dvije pobjede za redom. Ali zato bez problema spajaju poraze. Prekjuèer su izgubili od Miamija na svome terenu u neizvjesnoj završnici. Ponovo su mlade snage iznijele glavni teret utakmice no ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Austin Daye je briljirao sa 28 poena 6 skokova a odlièan je bio i Greg Monroe sa 20 poena i 10 skokova. Lawrence Frank oèito nema drugog izbora i u svoje veterane se ne može nimalo pouzdati pa mu ne preostaje ništa drugo nego povjeriti momèad mladiæima. U skoro vrijeme bi mu se to moglo isplatiti no Pistonsi æe pretrpiti još dosta poraza dok to ne dožive. Gordon i Prince æe biti upitni i za veèerašnji dvoboj gdje im u goste stižu Hawksi (13-6).  Oni pak dolaze nakon najgoreg ovosezonskog poraza od -22 protiv San Antonija u gostima. Bili su nadigrani u svim segmentima i poraz je bio neizbježan. Jedina pozitivna vijest za Larryja Drewa je povratak Kirka Hinricha koji je odigrao prve minute ove sezone i u 13 minuta ugradio 7 poena.

Atlanta je favorit u ovome susretu no ne bi nas iznenadila niti pobjeda Pistonsa kod kojih je vidljiv napredak u igri.

Cleveland Cavaliers – New Jersey Nets  01.30

Obje ekipe ulaze u susret nakon što su u prošloj utakmici skinuli skalp vidno jaèem i boljem suparniku. Cavaliersi su slavili protiv Knicksa dok su Netsi iznenadili pobjedu u Philadelphiji. Byron Scott radi odlièan posao sa mladom i neiskusnom ekipom pa je 7-10 score više odraz teškog rasporeda nego loši predstava igraèa Clevelanda. Protiv New Yorka su odigrali sjajnu timsku košarku i ubilježili 28 asistencija a predvodio je Irving sa 7 koji je ipak zakazao u napadaèkom dijelu (7 poena, 1-7 šut). Treba pohvaliti i borbenog Varejaoa sa 10 poena, 16 skokova (8 napadaèkih), 4 asistencije, 4 ukradene lopte i 2 blokade. Thompson je radi ozljede propustio i taj ogled pa je i dalje upitan. Dolaze im Netsi koji su na 6-13 omjeru i može se reæi da su poèeli igrati bolju košarku nego što su igrali na poèetku sezone. U zadnjih 5 susreta imaju 3 pobjede što je u njihovom sluèaju odlièno a u zadnjoj kod Sixersa je briljirao Deron Williams sa 34 poena, 11 asistencija i 4 skoka. Treba pohvaliti i Humphriesa sa 13 poena i 19 skokova zbog kojeg su Sixersi imali velikih problema pod košem. MarShon Brooks je i dalje na listi ozlijeðenih sa koje još nikako da se makne Brook Lopez.

Bit æe to neizvjesna utakmica u kojoj nitko nije favorit. Mi æemo malu prednost dati gostima koji imaju Williamsa, igraèa koji može sam svojom igrom donijeti pobjedu svojoj momèadi.

Miami Heat – New York Knicks  02.00

Miami (13-5) se u zadnje vrijeme sve više muèi i iako veæinom pobjeðuju nimalo ne izgledaju uvjerljivo kao što su to bili na poèetku sezone. Vidljivo je kako im fali Wade jer James se sve više umara i troši pa Chris Bosh u zadnjih par utakmica iznosi najveæi teret. On i LeBron su protiv Pistonsa imali malu pomoæ od strane Chalmersa i Millera i nekako su na kraju uspijeli doæi do pobjede preko Jamesovih pogoðenih slobodnih bacanja.Na day-to-day listi je i dalje Wadeovo ime tako da æe Spoelstra opet morati potezati za nekim alternativnim riješenjima. U goste im dolaze Knicksi (7-11) koje su Cavaliersi brzo spustili na zemlju kako ne bi D’Antoni i njegovi igraèi pomislili da æe nakon pobjede u Charlotti doæi bolji dani. Anthony je imao još jednu slabiju šutersku veèer a nije pomogao niti podatak o 22 izgubljene lopte. Bit æe zanimljivo vidjeti dvoboje izmeðu Jamesa i Anthonya na niskom krilu te Bosha i Stoudemirea na visokom. Kod Knicksa bi Tyson Chandler trebao napraviti prevagu jer je ipak u prednosti nad Joelom Anthonyem.

Miami je favorit protiv svakoga na svome parketu pa tako i protiv Knicksa. Pobjeda ne bi smjela biti upitna no treba biti oprezan jer je Anthony neke od svojih najboljih partija znao odigrati upravo protiv Jamesa.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks  02.00

U srijedu su Bullsi (16-4) pretrpjeli prvi poraz na svome parketu. Bolji od njih su bili Pacersi i potpuno zasluženo su odnijeli pobjedu. Hamilton i Boozer su imali slabu šutersku veèer a nimalo nisu pomogli niti igraèi sa klupe koji su sveukupno zabili samo 8 poena. Izostanak Denga i Gibsona je vidljiv jer je prvi kljuèni igraè prve petorke a drugi kljuèni igraè sa klupe. Indiana je to znala iskoristiti no Bucksi su ipak slabija ekipa od njih pa mislimo kako bikovi ne bi smjeli imati problema. Taj Gibson bi se mogao vratiti i konkurirati za utakmicu. Bucksi (7-10) imaju tri uzastopne gostujuæe pobjede i to protiv uglednih protivnika (Miami, New York, Houston). Zadnje su dobili u srijedu sa 105-99 gdje je Skiles koristio èak 13 igraèa. Problem je nova ozljeda Boguta koji je iskrenuo gležanj u prvoj èetvrtini i više se nije vraæao u utakmicu. Bez njega su Bucksi ove sezone na 0-5 što im ne daje prevelike šanse pred susret u Chicagu.

Bullsi æe sigurno tražiti pobjedu i brzi oporavak nakon zadnjeg pretrpljenog poraza. Favoriti su i vjerujemo kako æe doæi do pobjede.

New Orleans Hornets – Orlando Magic  02.00

Prošlo je više od dva tjedna otkako su Hornetsi (3-15) osjetili slast pobjede. U tih 16 dana su pretrpili 9 poraza i Williamsu i njegovim igraèima sigurno nije lako. Treba priznati kako su u tih 9 poraza igrali s jakim protivnicima no slaba im je to utjeha. Trener pokušava raznim rotacijama doæi do pobjedonosne formule ali mu to nikako ne uspijeva. Dosad je imao èak deset razlièitih igraèa koji su zapoèinjali utakmicu, sami je Emeka Okafor odigrao svih 18 i isto toliko zapoèeo. Dok im se ne vrati Eric Gordon oèito æe i dalje biti u lošoj formi što znaèi da Hornetsima prijeti nastavak niza poraza. U goste im dolazi Orlando (12-6) kojeg su 2 poraza u samo 3 dana od Bostona uzdrmala. Oba su bila bolna, jer su prvi završili u minusu od 31 poena a u drugom su ispustili veliko vodstvo i na kraju izgubili 8 razlike. U zadnjoj èetvrtini su zabili samo 8 poena a u cijelom drugom poluvremenu 24. Jedini je na razini bio Howard sa 16 poena i 16 skokova. Stan Van Gundy nema problema sa ozlijeðenim igraèima pa æe mu svi biti na raspolaganju.

Malu prednost dajemo gostima sa Floride iako bi domaæini trebali biti motiviraniji radi prekida tog svog negativnog niza poraza.

Houston Rockets  –  Washington Wizards  02.00

Houston (10-8) je zadnju utakmicu ugostio Milwaukee Buckse i dobro zapoèeo utakmicu te na poluvremenu imao +9, no u drugom dijelu su pali te gosti odlaze na èak +17 te mirno privode utakmicu kraju.  Najbolji  u momèadi je bio Kevin Martin 29 koševa, a dobar je bio i Samuel Dalembert sa 13 koševa i 18 skokova. Danas im u goste dolaze slabašni Washington Wizardsi (3-15) te im je to prigoda da upišu novu pobjedu.  Washington je prošlu utakmicu kod kuæe pobijedio Charlotte Bobcatse 92:75. Bila je to lagana pobjeda i oslabljeni gosti nisu bila neka prijetnja, vodili su Wizardsi i 27 razlike. Najbolji uèinak su ostvarili Nick Young sa 20 koševa i Andray Blatche sa double-double uèinkom 17+10.

Houston Rocketsi su favoriti u ovoj utakmici i trebali bi bez veæih problema ostvariti  pobjedu.

Minnesota Timberwolves  –  San Antonio Spurs  02.00

Nakon pomalo iznenaðujuæe pobjede 105:90 u gostima kod aktualnih prvaka Dallas Mavericksa, Minnesotu (8-10) èeka još jedan težak protivnik. Pobjeda protiv Dallasa je još važnija kada se pogleda podatak da je Dallas u prvom poluvremenu vodio i po 14 razlike, no Minnesota se nije predavala i u drugom poluvremenu (53:36) igraju vrlo dobro i koncentrirano te odlaze na nedostižnu prednost.  Po obièaju najbolji je bio Kevin Love sa 31 košem i 10 skokova. San Antonio (12-7) je prošlu utakmicu lakše od oèekivanog pobijedio dobre Atlanta Hawkse  105:83. Najbolji kod domaæina su bili DeJuan Blair i Matt Bonner sa po 17 koševa.  Najbolji igraèi San Antonia su igrali samo po 20-ak minuta i odmorni doèekuju  utakmicu. U gostima San Antonio ne briljira (2-6).

Minnesota je prošlu meðusobnu utakmicu dobila sa 106:96 (tada se ozljedio Manu Ginobili) te San Antonio želi revanš. Malu prednost dajemo iskusnijim gostima, no mladi vukovi se neæe tako lako predati.

Dallas Mavericks  –  Utah Jazz  02.00

Prvaci su prije poèetka prošle utakmice imali uruèivanje prstena, no gosti iz Minneapolisa su im pokvarili proslavu porazom 90:105. U prvom dijelu je Dallas (11-8) djelovao dobro, ali u drugom su dosta pali i morali su pobjedu prepustiti gostima. U toj utakmici im je dosta nedostajao Dirk Nowitzki te svi navijaèi Dallasa jedva èekaju njegov povratak na parket.  Osim njega danas u momèadi neæe biti ni Vince Cartera. Utah (10-6) je zadnje kod kuæe izgubio od Toronto Raptorsa nakon dva produžetka, sa 106:111. Dosta im je nedostajao ozljeðeni Al Jefferson , te Paul Millsap (31) i Devin Harris (24) nisu bili dostatni za pobjedu Jazzera. Prije današnje utakmice æe se odluèiti dali æe nastupiti Raja Bell i Al Jefferson.

Dvoboj ekipa koje æe možda biti bez svojih najboljih igraèa, a u takvoj situaciji malu prednost dajemo Dallasu.

Denver Nuggets  –  Toronto Raptors  03.00

Denver Nuggetsi (13-5) su dominirali na gostovanju kod Sacramento Kingsa koje su pobijedili 122:93. Momèad Georgea Karla je odmah preuzela kontrolu te dobila prvu èetvrtinu 32:26, a do poluvremena su veæ vodili 23 razlike i riješili pitanje pobjednika. Èak sedam igraèa je završilo sa dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio talijan Danilo Gallinari sa 23 koša. Denver je najefikasnija momèad lige sa 106 poena po utakmici. Povratak Bargnanija preporodio je Raptorse (6-13) koji su u srijedu u Salt Lake Cityu upisali pobjedu. Ipak, nakon pobjede ostao je gorak okus  jer je obnovio ozljedu lista lijeve noge i opet ga neko vrijeme neæe biti.

Ova utakmica bi od samog poèetka trebala iæi u jednom smjeru i sve osim lagane pobjede Denver Nuggetsa bilo bi veliko iznenaðenje.

Portland Trail blazers  –  Phoenix Suns  04.00

Portland (11-8) nije opravdao status favorita u gostima kod Golden State Warriorsa koji su upisali pobjedu 101:93. Portlanda je pobjede koštala loša igra u drugom poluvremenu, kojeg su izgubili 40:53. Najraspoloženiji su bili LaMarcus Aldridge sa 18 koševa, te Jamal Crawford i Nicolas Batum sa po 16 koševa. U svojoj dvorani Portland igra vrlo dobro i trenutno su na 8-1 omjeru. Phoenix (6-11) je prošlu utakmicu poražen kod kuæe od Toronto Raptorsa 96:99. Sunsi nisu imali odgovor na igru Bargnania koji im je utrpao 36 koševa. Najbolji u redovima domaæina su bili Marcin Gortat sa 21 košem i 12 skokova, te veteran Steve Nash sa 17 koševa i 14 skokova.  Obje ekipe nemaju problema sa ozljedama i imaju sve igraèe na raspolaganju (ne raèunajuæi Odena).

Prednost dajemo Portland Trail Blazersima koji u svojoj dvorani pružaju vrlo dobre partije i Phoenix je vrlo blizu treæem porazu zaredom.

Golden State Warriors  – Oklahoma Thunder  04.30

Golden State (6-11) je prošlu utakmicu ugostio Portland i upisao pobjedu 101:93. Nakon malo slabijeg poèetka utakmice, polako su poèeli pogaðati otvorene šuteve i okrenuli  su utakmicu u svoju korist. Imali su odliènih 52% šuta iz igre. Najbolji u momèadi su bili  Stephen Curry sa 32 i David Lee sa 26 koševa, dok se Monta Ellis podredio momèadi i zabio samo 4 koša no upisao 12 asistencija. Danas æe im biti mnogo teže jer im u goste stiže najbolja ekipa Zapada Oklahoma Thunder  (15-3). Oni su zadnje ugostili slabašni New Orleans i bez previše muke ih dobili sa 101:91. Najbolji strijelac utakmice je bio Kevin Durant sa 25 koševa. Kod Warriorsa neæe biti Kwame Browna, a kod Oklahome  Erica Maynora.

Prednost dajemo gostima iz Oklahome koji bi trebali pobjeðivati ovakve utakmice, žele li do prvog mjesta na Zapadu. Možemo oèekivati brzu i atraktivnu košarku s dosta poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE