Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekinut niz Cavaliersa, luda završnica u Memphisu

Još jedna uzbudljiva NBA večer je iza nas, u kojoj se odigralo šest susreta, četiri pobjede domaćina, te dvije pobjede gostiju.

Cleveland Cavaliers-Atlanta Hawks: 106-110

Prošlogodišnji NBA prvaci, Cleveland Cavaliersi, izgubili su na svom parketu od Atlanta Hawksa, te im je to prvi poraz u ovoj sezoni.

Hawksi su vodili većinu susreta, početkom treće četvrtine je bilo +18 za Hawkse, ali su Cavsi uspjeli smanjiti zaostatak, te je utakmica otišla u završnicu s vodstvom Hawksa od dva poena razlike zadnjih 25 sekundi, da bi sedam sekundi prije kraja utakmice, Kent Bazemore pogodio šut za konačnih 110-106.

Najbolji u redovima Hawksa bio je Dennis Schröder s 28 poena, ujedno career-high, te 6 dodavanja. Schröderu su se pridružili Bazemore s 25 poena, 6 skokova i 3 dodavanja, Paul Millsap s 21 poenom, 5 skokova, te Dwight Howard sa 7 poena i 17 skokova.

U Cavsima je standardno LeBron James odigrao all-around utakmicu s 23 poena, 9 skokova, 5 dodavanja i 3 ukradene lopte. Od ostalih valja spomenuti jedino druga dva člana velike trojke, Kevina Lovea s 24 poena i 12 skokova, te Kyrieja Irvinga s 29 poena.

 

Brooklyn Nets-Minnesota Timberwolves: 119-110

Unatoč ozljedi Jeremyja Lina, Brooklyn Netsi su uspjeli na domaćem terenu poraziti mlade Minnesota Timberwolvese rezultatom 119-110, te su trenutno na omjeru 3-4.

Tijesna utakmica do zadnje minute, kada je naš Bojan Bogdanović, prvo blokirao Shabazza Muhammada minutu i 45 sekundi prije kraja i pri rezultatu 110-108 za Netse, te nakon toga zabio ključnu tricu 37 sekundi prije kraja, te povisio vodstvo na 115-110. Do kraja utakmice Babo je zabio još dva slobodna bacanja.

U redovima Netsa, šest igrača je bilo dvocifreno, od kojih su najbolji bili, Brook Lopez s 26 poena, Trevor Booker s 15 poena, te Rondae Hollis-Jefferson i Bogdanović s 13 poena.

Među Vukovima su se istaknuli, Andrew Wiggins s 36 poena i 8 skokova i Karl-Anthony Towns s 21 poenom, 7 skokova i 4 dodavanja.

 

Memphis Grizzlies-Denver Nuggets: 108-107

Sinoć u Memphisu smo mogli vidjeti ludu završnicu, gdje je Marc Gasol zabio šut za pobjedu 0,7 sekundi prije kraja utakmice.

Naime, Grizzliesi su imali loptu iz auta ispod protivničkog koša pri rezultatu 107-106 za Nuggetse, kada je Vince Carter dodao Gasolu na lagano polaganje, te pobjedu rezultatom 108-107.

Heroj utakmice, Gasol, susret je završio s 19 poena i 6 dodavanja. Klupa Grizzliesa je bila odlična u ovoj utakmici, te odlične predstavu imali dva veterana, Vince Carter s 20 poena i Zach Randolph sa 16 poena i 8 skokova. Od ostalih članova startne petorke valja spomenuti jedino Mikea Conleyja s 10 poena, 7 dodavanja i 5 ukradenih lopti.

U redovima Nuggetsa cijela petorka je bila dvocifrena, od kojih su najbolji bili, Emmanuel Mudiay s 23 poena, 7 dodavanja, ali i 7 pogrešaka, Danilo Gallinari s 21 poenom, 7 skokova i 3 ukradene lopte. Balkanski duo je imao solidnu večer, Nikola Jokić s 12 poena, te Jusuf Nurkić s 11 poena.

 

Portland Trail Blazers-Phoenix Suns: 124-121

Još jedna tijesna borba sinoć se odvila u Portlandu, gdje su domaćini na pogon bekovskog para, Damiana Lillarda i C.J. McColluma, uspjeli doći do pete pobjede u sezoni.

Lillard nastavlja svoj pohod prema MVP trofeju, te je sinoć zabio 38 poena. Imao je veliku pomoć od prošlogodišnjeg osvajača nagrade Most Improved Player, McColluma, koji je zabio 33 poena i tome dodao 6 skokova i 7 dodavanja. Od ostalih igrača Trail Blazersa vrijedi spomenuti Mauricea Harklessa s 20 poena.

Ekipa našeg Dragana Bendera, nije imala lijeka za duo Lillard-McCollum, te su trenutno na omjeru 2-6.

U redovima Sunsa, najbolji je bio Eric Bledsoe s 31 poenom, te Devin Booker s 23 poena. Bender je odigrao 23 minute u ovom susretu i završio s 10 poena.

 

Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks: 97-109

Nakon tri pobjede u nizu, te iznenađujućom pobjedom nad Golden State Warriorsima, Lakersi su sinoć na domaćem terenu poraženi od Mavericksa.

Iako su sredinom druge četvrtine Lakersi imali vodstvo od 10 razlike, Mavsi su već do kraja četvrtine uspjeli okrenuti susret u svoju korist, te otišli na odmor s 4 poena razlike.

Iako su se Lakersi početkom četvrte četvrtine uspjeli doći u vodstvo, to vodstvo nije dugo trajalo, te su Mavsi susret završili pobjedom 109-97.

U redovima pobjednika nije bilo Dirka Nowitzkog i Derona Williamsa, ali novo pojačanje, Harrison Barnes je preuzeo ulogu glavnog igrača, te susret završio s 31 poenom. Barnes je imao veliku pomoć od brata svog bivšeg suigrača, Setha Curryja, koji je susret završio s 23 poena. Valja izdvojiti još i J.J. Bareu s 18 poena, 7 skokova i 8 dodavanja.

Od igrača Lakersa vrijedi spomenuti Jordana Clarksona s 22 poena, Nicka Younga s 20 poena, te Juliusa Randlea s 15 poena i 10 skokova.

 

Sacramento Kings-New Orleans Pelicans: 102-94

New Orleans Pelicansi ove sezone ne znaju za pobjedu, te su im Sacramento Kingsi nanijeli osmi poraz ove sezone.

Usprkos još jednoj odličnoj večeri Anthonyja Davisa, Kingsi su na pogon DeMarcusa Cousinsa i Rudyja Gayja, došli do četvrte pobjede ove sezone.

Cousins je predvodio Kingse s 28 poena, Gay je dodao 21 poen, 6 skokova i 6 dodavanja. Od ostalih igrača jedini dvocifreni je bio Arron Afflalo s 15 poena.

S druge strane, Davis je susret završio s 34 poena, 8 skokova i 4 blokade. Od ostalih igrača jedini koji su uspjeli zabiti više od 10 poena su bili, E’Twaun Moore s 13 poena i rookie Buddy Hield s 14 poena.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE