Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekinut niz Nuggetsa, Wall ubacio 47 poena Grizzliesima

Košarkaši Miami Heata upisali su i 27. uzastopnu pobjedu u najjačoj ligi svijeta (NBA) svladavši u gostima Orlando Magic 108:94, dok je Denverov niz od 15 pobjeda prekinut u New Orleansu.

Batman može i bez Robina. Tako bi se otprilike mogao opisati sinoćnji nastup LeBrona Jamesa protiv Magica, jer opet za prvake nije igrao Dwyane Wade. Heat se dvije i pol četvrtine utakmice mučio protiv Orlanda, ali je cijelo vrijeme kontrolirao rezultat. Onda je u završnici treće dionice James potegao na sebi svojstven način i vratio Miami na prednost koju je imao na poluvremenu, odnosno i poen više (+10).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: John Wall (47)
  • Asistencije: Brian Roberts (18)
  • Skokovi: Dwight Howard (15)
  • Ukradene lopte: Ivan Johnson (4)
  • Blokade: Robin Lopez (3)

James je u posljednjoj dionici odradio simultanku, te s devet poena, te po nekoliko skokova i asistencija umalo upisao triple-double. No, trener Erik Spoelstra izvadio je najdominantnijeg košarkaša današnjice iz igre svega nekoliko minuta prije kraja utakmice, tako da je James ostao za jedan skok prekratak od triple-doublea. Upisao je 24 poena, devet skokova i 11 asistencija.

Jamesu se sa 17 poena pridružio Mario Chalmers, odnosno Ray Allen i Chris Bosh s po 12 koševa. Kod Orlanda je Jameer Nelson bio najefikasniji s 27 poena.

Niz od 15 pobjeda Denver Nuggetsa “ružno” je prekinut kod druge najlošije momčadi Zapadne konferencije – New Orleansa. Iako je domaćin nastupio bez Erica Gordona i Greivisa Vasqueza, te s tri rookie igrača u početnoj petorci, to ga nije spriječilo da dobije ponajbolju momčad lige.

Novak Brian Roberts upisao je čak 18 asistencija, Darius Miller 16 poena, a Anthony Davis 14 uz šest skokova. Najefikasniji je u pobjedi Hornetsa bio iskusni Ryan Anderson s 23 poena.

Nuggetsi su iz igre šutirali mizernih 37,9 posto, a takav učinak ima veze i s izostankom prvog razigravača Tya Lawsona, koji je prosjedio još jednu utakmicu zbog ozljede pete. U njegovom izostanku Danilo Gallinari bio je vodeći srijelac s 24 poena.

Noćas se situacija u borbi za posljednja mjesta koja vode u doigravanje na Zapadnoj konferenciji dodatno zakomplicirala, nakon što su Los Angeles Lakersi poraženi kod Golden Statea (109:103), odnosno nakon što je Utah Jazz slavila kod kuće protiv Philadelphije 76ersa.

Lakersima nisu pomogla ni 36 poena Kobea Bryanta, ali uz prilično loš šut iz igre (11/27). Golden State je u prvih 36 minuta utakmice u potpunosti razbio “jezerčane” (+18), čime je osigurao sigurnu završnicu, odnosno došao je korak bliže osiguranju plasmana u doigravanje.

Golden State, za koji je Stephen Curry ubacio 25 poena, David Lee 23, a Klay Thompson 22, sada bježi Lakersima, osmoplasiranoj momčadi Zapadne konferencije u ovome trenutku, čak 4,5 pobjede, a devetoplasiranoj Utah Jazz 5,5.

Upravo je Utah noćas smanjila zaostatak za Lakersima pobjedom nad Philadelphijom kod kuće 107:91. Randy Foy bio je najefikasniji pojedinac pobjedničke momčadi sa 17 poena, no bila je to prije svega sjajna momčadska predstava Jazzera. Naime, čak je sedam igrača bilo dvocifreno po broju poena, a Mo Williams je pridodao devet koševa.

Philadelphia nije imala raspoloženog Jruea Holidaya i to je jedan od razloga slabe izvedbe 76ersa. Holiday je za 24 i po minute na parketu upisao sedam poena, te po jedan skok i asistenciju.

Spomenimo još da je pojedinac večeri s ponedjeljka na utorak bio John Wall, koji je u pobjedi svog Washingtona nad Memphisom 107:94 ubacio sjajnih 47 poena. Iz igre je gađao 13/22, a s crte slobodnih bacanja 19/24. No, nije Wall samo ubacivao već je igrao obranu i razigravao svoje suigrače. Upisao je i sedam defenzivnih skokova, osam asistencija, pa čak i blokadu.

Nesreća za Washington je ta što se Wall vratio na parket tek nedavno, u situaciji kada su Wizardsi vrlo blizu da ostanu i bez matematičkih šansi za doigravanjem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE