Prekinut veliki niz Miamija, Dragiæ ponovno koban za Lakerse

U petak naveèer su u NBA ligi padali veliki klubovi. Redom su gubili Oklahoma City, Miami, pa prvak Dallas i LA Lakersi. Takoðer, tri velikana su pognutih glava napuštali domaæi parket.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (44)
  • Asistencije: Deron Williams (13)
  • Skokovi: Paul George (16)
  • Ukradene lopte: Brandon Jennings (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (7)

Nakon sedamnaest uzastopnih domaæih pobjeda, što im je rekord od sezone 2004./05., košarkaši Miamija su izgubili pred svojim navijaèima. Prije ovoga su posljednji poraz upisali 22. sijeènja od Milwaukeeja, a u petak ih je posve nadigrao Memphis, pobijedivši 97:82. Bila je to utakmica u kojoj Miami nije vodio niti u jednom trenutku ogleda.

Zach Randolph je s klupe bio prvo ime gostiju, te je ubacio 14 poena uz isto toliko skokova, dok je Rudy Gay postigao 17 poena. Kod domaæina je LeBron James ubacio 21 poen, uz po šest skokova i asista, dok je Dwyane Wade dodao 20.

Prije petnaestak dana su LA Lakersi gostovali kod Houstona i izgubili utakmicu. Dotukao ih je Slovenac Goran Dragiæ, a tijekom tog ogleda je Lakersima iskljuèen Andrew Bynum. U petak su isti suparnici igrali u Los Angelesu, ali doslovno se ništa nije promijenilo. Houston je slavio 112:107. Najbolji igraè utakmice je bio Dragiæ s 26 poena, èetiri skoka i 11 asistencija. I da, Bynum je opet iskljuèen. Potpuno neshvatljivo se fizièki poèeo obraèunavati na parketu krajem treæe èetvrtine i suci su mu pokazali dvije tehnièke pogreške.

Premda je Kevin Durant ubacio èak 44 poena, a Russell Westbrook upisao 21 poen, 11 skokova i devet dodavanja, bilo je to premalo Oklahoma Cityju da slavi u Indianapolisu. Pobijedila je Indiana 103:98 uz odliènog Dannyja Grangera, koji je 13 od 26 poena ubacio u kljuènoj, zadnjoj èetvrtini. Indiana je dobila osam od zadnjih deset utakmica.

Poraz Oklahome je doveo i do obrata na vrhu ljestvice Zapada. San Antonio se poigrao s New Orleansom (pobjeda 128:103) i došao na vrh te konferencije. Spursi imaju omjer 39-14, a Oklahoma 40-15.

Košem sa zvukom sirene LaMarcusa Aldridgea Portland je pobijedio Dallas u gostima i to nakon produžetka (99:97). Milwaukee je, pak, pobijedio Charlotte 95:90, te je time nastavio lov na osmoplasirani New York u Istoènoj konferenciji, dok je u direktnom dvoboju za doigravanje na Zapadu Denver pobijedio Phoenix na svom parketu 105:99.