Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prekinuti nizovi poraza Miamija i pobjeda Spursa

Bez bolesnog Dwyanea Wadea (migrena) i ozlijeðenog Chrisa Bosha (lijevi gležanj) Miami je prekinuo niz od èetiri poraza u NBA ligi. Heat je kod kuæe nadigrao Toronto sa 120-103.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (38)
  • Asistencije: Deron Williams (14)
  • Skokovi: J.J. Hickson (20)
  • Ukradene lopte: Jrue Holiday (4)
  • Blokade: Emeka Okafor (5)

Jasno je da je u izostanku dvije treæine zvjezdanog trojca morao povuæi LeBron James. Ubacio je 38 koševa, dodao tome 11 skokova i šest asistencija i veæ do poluvremena predvodio Miami do vodstva 66-40. Raptorsi su se u posljednjoj èetvrtini ipak približili na samo minus sedam, ali nisu uspjeli sprijeèiti svoj sedmi uzastopni poraz. Bez Wadea i Bosha, Jamesu se prikljuèio Mike Miller s 32 poena, s time da je 22 postigao u drugoj èetvrtini.

U dvoboju dviju momèadi s dugaèkom pobjednièkom serijom New Orleans je lakoæom svladao San Antonio (96-72). Hornetsima je to osmi trijumf zaredom, a na istoj je brojci stao niz Spursa, vodeæe momèadi lige. San Antonio ima samo sedam poraza ove sezone, ali su dva došla upravo od New Orleansa koji je u subotu gaðao trice 12-15. Pritom su Trevor Ariza i Marcus Thornton imali savršenih 4-4. Meðu potpuno neraspoloženim Spursima, Tony Parker je jedini od startera ubacio dvoznamenkasti broj poena (10), a s klupe je to uspjelo još samo Tiagu Splitteru (11).

John Wall pogodio je jedinu tricu svoje momèadi 58 sekundi prije kraja dvoboja i time osigurao pobjedu Washingtonu protiv Bostona (85-83). Pokušao je Paul Pierce izjednaèiti u zadnjim sekundama, ali nije mu to pošlo za rukom i Celticsi su prekinuli svoj niz od pet pobjeda protiv jedne od najslabijih momèadi lige.

Oklahoma je protiv New Yorka praktièki od samog poèetka druge èetvrtine lovila zaostatak, a napokon ga je ulovila u posljednje tri minute da bi Kevin Durant u zadnjim sekundama pogodio tricu za konaènih 101-98, nanijevši Knicksima šesti uzastopni poraz.

Novu sjajnu predstavu pružio je Blake Griffin s 30 poena i 18 skokova (izjednaèen rekord karijere). Predvodio je Los Angeles Clipperse do pobjede 113-109 protiv Golden Statea. Dvanaesti je to trijumf Clippersa u zadnjih 17 utakmica i sedmi uzastopni na domaæem terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE