Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Preko 200 prijavljenih za NBA draft, među njima i jedan Hrvat

NBA liga objavila je popis 205 igrača koji su prijavljeni za ovogodišnji NBA draft, a na listi se nalazi i hrvatski košarkaš Darko Bajo (21).

Svečanost NBA drafta na rasporedu je 25. lipnja u New Yorku, ali će taj termin gotovo sigurno biti pomaknut i još uvijek je nepoznato kada i u kakvom obliku će se održati ovogodišnji draft zbog pandemije koronavirusa. Međutim, NBA je objavila listu sa 163 američka i 42 strana košarkaša koji su prijavljeni. To je 28 igrača manje nego lani te 31 manje u odnosu na draft 2018.

Bajo se lani povukao

Na listi se nalazi i mladi košarkaš Splita koji se na draft se prijavio u dogovoru sa svojim agentom Miškom Ražnatovićem.

Bajo je 205 cm visoki krilni centar, a prošlog mjeseca je proslavio 21. rođendan. Rođen je u Novoj Bili u BiH, a u Split je došao prošlog ljeta iz Cedevite nakon što se zagrebački klub odlučio preseliti u Ljubljanu. S Cedevitom je osvojio jedan naslov prvaka Hrvatske, dva Kupa i ABA-in Superkup. Mladi je hrvatski reprezentativac. Prije četiri godine sarajevski Spars optužio je Cedevitu za “krađu” Baje, a na kraju je FIBA presudila da tada 16-godišnji košarkaš može potpisati za Cedevitu. Iz Cedevite su otkrili da je želja Baje i njegovih roditelja bio transfer u Zagreb. 

Ove sezone je u dresu Splita imao prosjek od 12,3 koša i 5,8 skokova po utakmici. Bajo se može povući do 10 dana prije drafta, kao što je učinio i lani.

Edwards prvi pick?

Listu kandidata predvodi bek šuter sveučilišta Georgia Anthony Edwards kojeg većina stručnjaka vidi kao prvi pick drafta. Edwards je ove sezone imao prosjek od 19,1 koša, 5,2 skoka, te 2,8 asistencija u 32 utakmice za Bulldogse.

Među kandidatima za prvi izbor je i Obadiah “Obi” Toppin, krilo sa sveučilišta Dayton, a stručnjaci spominju i 216 cm visokog centra Jamesa Wisemana. Među kandidatima za visok plasman su i Isaac Okoro (Auburn), Cole Anthony (North Carolina), Onyeka Okongwu (USC)…

Kod stranaca najviše izgleda za visoki izbor ima 205 cm visoko krilo Maccabi Tel Aviva Izraelac Deni Avdija. Njegov otac Zufer bio je jugoslavenski reprezentativac i dugogodišnji igrač Crvene zvezde, a zaigrao je i za Gradine iz Pule prije nego što je završni dio karijere odradio u Izraelu.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE