Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Preminuo bivši predsjednik Bucksa i Rocketsa

NBA zajednica izgubila je svog jednog važnog èlana. U 89. godini života preminuo je bivši predsjednik Milwaukee Bucksa i Houston Rocketsa, Ray Patterson.

Teksašanin roðen dvije godine nakon završetka Prvog svjetskog rata je u doba Drugog svjetskog rata profesionalno igrao košarku u NBL ligi. Meðutim Patterson æe zauvijek biti zapamæen kao predsjednik osvajaèa NBA titule i èetverostruki osvajaè konferencijskog naslova prvaka.

Dobio je mnogo bitki u svom životu, preživio mnoge turbulentne godine, ali najvažniju bitku je izgubio u srijedu, u okruženju svojih najbližih. Poznato je bilo kako Ray veæ godinama boluje od poteškoæa sa pluæima i radom srca koje je tako prije poèetka desetog desetljeæa života otkucalo svoje zadnje otkucaje.

Patterson je imao najzapaženiju ulogu u razdoblju od 1972. godine pa do 1990. godine kada je bio prvo ime NBA momèadi iz Houstona. Godinu dana prije svog zadnjeg mandata u NBA ligi uspio je u Houston dovesti najbolje igraèe iz sezone 1988/89. na ekshibicijskoj All-Star utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE