Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Preminuo Maurice Lucas

Legenda Portland Trail Blazersa, Maurice Lucas preminuo je u nedjelju u 58. godini nakon duge borbe s rakom.

Lucas je bio glavni igraè Trail Blazersa 1976-77 u njihovoj šampionskoj sezoni te je u prosjeku zabijao 15.6 poena, hvatao skoro 9 skokova, te bilježio 2.5 asistencije i 0.7 blokadi kroz pet sezona u Portlandu.

“Izgubili smo velikog šampiona. Maurice je bio velik èovjek i velik prijatelj. Borio se protiv bolesti poput ratnika kakav je bio i na košarkaškom parketu” rekao je trener Trail Blazersa Nate McMillan.

Za vrijeme šampionske sezone u Blazersima, Lucas je vodio ekipu po poenima, zabijajuæi 20 poena uz 8 pogoðenih šuteva po utakmici, nešto više od 4 slobodna bacanja i 2.4 ofanzivna skoka za 36 minuta po utakmici.  Za vrijeme doigravanja 1997. godine, Lucas je predvodio svoju ekipu u poenima u osam od devetnaest utakmica i dva puta u skokovima.

“Portland i NBA su danas izgubili jednog od najboljih igraèa,” rekao je vlasnik Portland, Paul Allen. “Maurice Lucas je bio nevjerovatan èovjek, i sretan sam što sam ga poznavao. Svi mi igraèi, treneri, vlasnik i navijaèi, smo bili bolji imajuæi Mauricea kao èlana naše momèadi, bilo to igranje za ekipu ili kao pomoæni trener.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE