Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Preokret Oklahome za prvu pobjedu, “break” Indiane

Sinoć su odigrane dvije prve polufinalne utakmice doigravanja konferencijskih polufinala NBA lige. Oklahoma City je na Zapadu s tijesnih 93:91 savladao Memphis, dok je na Istoku Indiana slavila na gostovanju kod New Yorka 102:95.

Junak Oklahomine pobjede bio je a tko drugi nego Kevin Durant, koji je ubacio 35 koševa, uz 15 skokova, 6 asistencija i 2 blokade, a postigao je i 8 od posljednjih 11 koševa svoje momčadi, uključujući i onaj koji im je trasirao put ka pobjedi 11,1 sekundu prije kraja.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (35)
  • Asistencije: Pablo Prigioni (6)
  • Skokovi: Kevin Durant (15)
  • Ukradene lopte: Marc Gasol (3)
  • Blokade: Roy Hibbert (5)

Memphis je vodio veći dio susreta, čak 12 koševa razlike dvije minute prije kraja treće četvrtine, a osam koševa devet minuta prije kraja posljednje četvrtine. No, Thunder je uspio sve nadoknaditi, a najveću pomoć u izostanku ozlijeđenog Russella Westbrooka Durant je imao u Kevinu Martinu koji je upisao 25 koševa i 7 skokova. Playmaker Reggie Jackson bio je još jedini dvoznamenkasti igrač domaćina s 12 koševa.

Kod Memphisa su očekivano najefikasniji bili njihovi centri. Marc Gasol upisao je 20 koševa uz 10 skokova, Zach Randolph 18 koševa i 10 skokova, dok je playmaker Mike Conley susret završio s 13 koševa. Obje su momčadi imale slab postotak šuta iz igre (Thunder 41,3%, Grizzliesi 42,7%), a prema očekivanjima bila je to fizička utakmica u kojoj se pobjednik nije znao do same završnice.

Druga utakmica ove serije igra se također na parketu Oklahomine Chesapeake Arene u utorak navečer.

Na Istoku je Indiana odnijela pobjedu u Madison Square Gardenu u utakmici u kojoj su šestorica njezinih igrača ubacili dvoznamenkasti broj koševa. Predvodio ih je David West s 20 koševa, Paul George ubacio je 19, D.J. Augustin 16, George Hill i Roy Hibbert 14 svaki, a Lance Stephenson 11 koševa uz 13 skokova.

Najefikasniji igrač Knicksa bio je Carmelo Anthony koji je susret završio s 27 koševa i 11 skokova, ali malo mu je toga polazilo za rukom. Bio je frustriran tvrdom obranom Pacersa i sucima, a iz igre je gađao 10/28. On i J.R. Smith (17 koševa) iz igre su kombinirano gađali 14/43, pa je tako ofenzivno najbolji igrač domaće momčadi bio Raymond Felton s 18 koševa i šutem iz igre 8/12. Valja reći i kako je Anthony imao problema s prekršajima (4), a 15 svojih koševa postigao je u posljednjoj dionici igre.

Ključ susreta bili su skokovi, a Pacersi su nadskakali Knickse 44-30 (11-6 napadački skok).

Knicksi su u doigravanje startali s tri uzastopne pobjede, nakon čega su izgubili tri od sljedeće četiri utakmice, kombinirano protiv Bostona i Indiane. U njima je Anthony ukupno gađao 35/130 iz igre, uključujući 2/22 s linije za tri poena.

Druga utakmica serije igra se u utorak također u Madison Square Gardenu, nakon čega seli u Indianapolis.

Latest Posts

NE PROPUSTITE