Saturday, July 2, 2022

ZADNJE OBJAVE

Presjek karijere Darija Šarića, 2. dio: NBA

Dana 15. srpnja 2016. godine, Dario Šarić je potpisao ugovor za Philadelphia 76erse. U svojoj trećoj NBA utakmici, 1. studenog 2016., Šarić je postigao 21 poen u porazu od Orlanda Magica. Nakon toga je uslijedio niz dobrih partija, a početkom veljače je postigao 26 poena u pobjedi nad Orlandom. 2017. je sudjelovao u natjecanju Rising Stars Challenge tijekom All-Star Weekenda.

- Advertisement -

U ožujku iste godine proglašen je Rookiejem mjeseca u Istočnoj konferenciji za igre prikazane u veljači, nakon što je njegov ozlijeđeni suigrač Joel Embiid osvojio tu nagradu u svim proteklim mjesecima. Šiši je u ožujku nastavio s odličnim igrama te je zbog toga drugi mjesec zaredom proglašen za rookieja mjeseca na Istoku. Do kraja sezone je odigrao u “starom slogu” te je zaslužujući tome izabran u prvi NBA All-Rookie tim i zauzeo je drugo mjesto u poretku za rookieja godine u NBA ligi, iza Malcolma Brogdona. Mišljenja smo da je Šarić redovitim dobrim predstavama zaslužio osvojiti nagradu za najboljeg novaka sezone, no na žalost navijača Sixersa i NBA zaljubljenika u Hrvatskoj, ipak tu nagradu nije osvojio.

Dario Šarić završio je pomalo neočekivano, u studenom 2018., nakon velike razmjene u redovima Timberwolvesa.

Solidne brojke iz vremena kad je igrao za Sixerse trenutno su malo manje solidne, no nećemo, za sada, govoriti da su se drastično srozale.

- Advertisement -

Zadnjih deset utakmica Šarić je prosječno na parketu 22 minute te je na 8.3 poena i 5 skokova po utakmici. Što se tiče sezonskih prosjeka, oni su malo bolji: 9.9 poena i 5.6 skokova. Jako dobru formu Šiši pokazuje u zadnje 4 utakmice, u prosjeku je na parketu 24,3 minute, a učinak mu je 13,5 poena uz 5,5 skokova po susretu. S razlogom smo optimisti pred nadolazeće nastupe, od kojih je prvi u ponedjeljak  protiv Clippersa.

Njegove brojke nisu toliko zabrinjavajuće koliko je opala njegova uloga u momčadi, njegova važnost koju je imao za vrijeme boravka sa Sixersima. Dario ne može i ne smije biti zadovoljan s ostvarenim, pogotovo zbog činjenice da se doigravanje čini sve daljim. Međutim, nadamo se da će šibenski dragulj u ostatku sezone dobiti više prilike te da će znati pokazati vrijednost igrača koji je nekoć bio prva pratilja izbora za novaka godine.

Dario Šarić – sezona 2018./2019. – 9.9 poena, 5.6 skokova

NBA karijera – 12.8 poena, 6.3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE