Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Presjek karijere Darija Šarića, 2. dio: NBA

Dana 15. srpnja 2016. godine, Dario Šarić je potpisao ugovor za Philadelphia 76erse. U svojoj trećoj NBA utakmici, 1. studenog 2016., Šarić je postigao 21 poen u porazu od Orlanda Magica. Nakon toga je uslijedio niz dobrih partija, a početkom veljače je postigao 26 poena u pobjedi nad Orlandom. 2017. je sudjelovao u natjecanju Rising Stars Challenge tijekom All-Star Weekenda.

U ožujku iste godine proglašen je Rookiejem mjeseca u Istočnoj konferenciji za igre prikazane u veljači, nakon što je njegov ozlijeđeni suigrač Joel Embiid osvojio tu nagradu u svim proteklim mjesecima. Šiši je u ožujku nastavio s odličnim igrama te je zbog toga drugi mjesec zaredom proglašen za rookieja mjeseca na Istoku. Do kraja sezone je odigrao u “starom slogu” te je zaslužujući tome izabran u prvi NBA All-Rookie tim i zauzeo je drugo mjesto u poretku za rookieja godine u NBA ligi, iza Malcolma Brogdona. Mišljenja smo da je Šarić redovitim dobrim predstavama zaslužio osvojiti nagradu za najboljeg novaka sezone, no na žalost navijača Sixersa i NBA zaljubljenika u Hrvatskoj, ipak tu nagradu nije osvojio.

Dario Šarić završio je pomalo neočekivano, u studenom 2018., nakon velike razmjene u redovima Timberwolvesa.

Solidne brojke iz vremena kad je igrao za Sixerse trenutno su malo manje solidne, no nećemo, za sada, govoriti da su se drastično srozale.

Zadnjih deset utakmica Šarić je prosječno na parketu 22 minute te je na 8.3 poena i 5 skokova po utakmici. Što se tiče sezonskih prosjeka, oni su malo bolji: 9.9 poena i 5.6 skokova. Jako dobru formu Šiši pokazuje u zadnje 4 utakmice, u prosjeku je na parketu 24,3 minute, a učinak mu je 13,5 poena uz 5,5 skokova po susretu. S razlogom smo optimisti pred nadolazeće nastupe, od kojih je prvi u ponedjeljak  protiv Clippersa.

Njegove brojke nisu toliko zabrinjavajuće koliko je opala njegova uloga u momčadi, njegova važnost koju je imao za vrijeme boravka sa Sixersima. Dario ne može i ne smije biti zadovoljan s ostvarenim, pogotovo zbog činjenice da se doigravanje čini sve daljim. Međutim, nadamo se da će šibenski dragulj u ostatku sezone dobiti više prilike te da će znati pokazati vrijednost igrača koji je nekoć bio prva pratilja izbora za novaka godine.

Dario Šarić – sezona 2018./2019. – 9.9 poena, 5.6 skokova

NBA karijera – 12.8 poena, 6.3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE