Saturday, May 4, 2024

ZADNJE OBJAVE

Priča o najjačem treningu u povijesti košarke

U dokumentarcu “The Last Dance” dio pete epizode opisao je i kako su ga sami akteri nazvali: najjači trening u povijesti košarke. Riječ je o pripremama za Olimpijske igre u Barceloni 1992. godine kada je Dream Team odigrao međusobnu utakmicu 5 na 5 u Monte Carlu, neposredno pred početak Olimpijade.

“Bila je to najveća utakmica koju sam ikada igrao.” – izjavio je Michael Jordan, aludirajući na kvalitetu svojih suigrača.

S jedne strane stajala je momčad predvođena Magicom Johnsonom, dok je na drugoj strani parketa bila ekipa na čelu s Michaelom Jordanom. Drugim riječima, devet budućih članova Kuće slavnih na jednom mjestu.

Magicova momčad vodila je većinom dvoboja te su krenula zadirkivanja prema Michaelu:

“Ako ubrzo ne počneš biti Air Jordan, izgubit ćete.” – šaptao je na uho Johnson Jordanu te dodao kako je pogriješio.

Ubrzo je zaostatak od – 8, Michael nevjerojatnim potezima pretvorio u vodstvo svoje ekipe od +2, a bijesni Magic u jednom je trenutku uslijed bijesa bacio loptu prema praznim tribinama, derući se:

“Preselili ste Chicago Bullse ovdje, svirate mu svaki kontakt.” – rekao je, misleći na sučev kriterij.

Sagledavši stvari iz današnje perspektive, Magic Johnson priznaje da je to bio trenutak kada je Jordan postao alfa svih alfa, odnosno najbolji košarkaš svih vremena i čovjek u čijim će rukama biti odlučujuća lopta na utakmicama Dream Teama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE