Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prije točno 21 godinu rekordan broj gledatelja na NBA utakmici

Na današnji dan, 27. ožujka 1998. godine, u Atlanti je srušen rekord po broju gledatelja na jednoj od NBA utakmica regularnog dijela sezone ili doigravanja.

‘Atlanta Hawksi’ godinama su igrali u ‘Omni Coliseumu’, no kako je dvorana postala zastarjela i više nije bila onakva kakvu su ‘Hawksi’ željeli, krenulo se u 90-im godinama u izgradnju nove. ‘Coliseum’ je srušen nakon sezone 1996/1997 i krenulo se u izgradnju nove arene.

Naredne dvije sezone ‘Hawksi’ su kao domaćini igrali u ‘Georgia Domeu’, domu ‘Atlanta Falconsa’, a 27. ožujka 1998. godine srušen je rekord gledanosti jedne NBA utakmice. Naime ‘Hawksi’ su na taj dan ugostili ‘Chicago Bullse’ s Michaelom Jordanom, a na tribinama je bilo 62.046 gledatelja.

Na žalost po ‘Hawkse’, upisali su poraz, nisu bili niti blizu ‘Bullsima’ koje je predvodio Air Jordan s 34 poena, a Toni Kukoč također je bio dio tog susreta i s 12 poena treći strijelac ‘Bullsa’ iza Jordana i Scotta Burrella. ‘Hawksi’ predvođeni Mookiejem Blaylockom, Steveom Smithom, Dikembeom Mutombom, Christianom Laettnerom, nisu imali šanse.

Sve ulaznice bile su rasprodane, pa čak u samo dva dana i one za najlošija mjesta koja su se prodavala za svega pet dolara, a s njih ste samo mogli naslućivati što se događa na terenu. No prihod upravo od tih ulaznica bio je namijenjen u humanitarne svrhe i novac je uplaćen za stradale od tornada koji je tog mjeseca poharao sjeverni dio Georgije.

ATLANTA – CHICAGO 74:89
(25:22; 19:25; 14:20; 16:22)

Georgia Dome, Atlanta
Gledatelja: 62.046

Latest Posts

NE PROPUSTITE