Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

PRIJELOMNA VIJEST: Ivica Zubac glavni razlog da je Doc Rivers dobio otkaz?

Neslaganje oko vremena provedenog u igri u doigravanju je moguće utjecalo na šokantnu odluku Los Angeles Clippersa da se rastanu od glavnog trenera Doca Riversa.

Organizacija Clippersa se nije slagala s Riversovom odlukom da više vremena na parketu namjeni Montrezlu Harrellu, a ne hrvatskom suigraču, također centru, Ivici Zupcu, tijekom ovogodišnjeg playoffa, izvještava Jovan Buha, novinar The Athletica.

Iako je Harrell osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača sezone, Clippersi su posjedovali -30,1 neto ocjenu kada je on dijelio parket s Paulom Georgeom i Kawhijem Leonardom u doigravanju, napominje Buha. Usporedbe radi, Clippersi su zabilježili najbolju neto ocjenu od +11,1 kada je Zubac bio na parketu s Georgeom i Leonardom.

Iako su George i Leonard odigrali čak 231 minutu s našim reprezentativcem tijekom doigravanja, u usporedbi od samo 80 s Harrellom, Zubac je vidio tek nešto više od 14 minuta akcije u sedmoj utakmici polufinala zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa. Harrell je odigrao gotovo 26 minuta u porazu.

Neki iz organizacije Clippersa navodno su se pitali kako Rivers nije primijetio da je Zubac bio produktivniji od njega tijekom playoffa. Iz svlačionice su se navodno čule pritužbe i da je Harrell bio energičan jedino u napadu.

Harrell će uskoro postati neograničeni slobodni igrač. U Clippersima je od 2017. godine kada su ga stekli kao dio tradea u koji je bilo uključeno čak osam igrača, a koji je Chrisa Paula poslao u Houston Rocketse. 26-godišnjak je ove sezone prosječno postizao najviše poena (18,6) i skokova (7,1) u karijeri, a odigrao je 63 utakmice regularne sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE