Tuesday, July 5, 2022

ZADNJE OBJAVE

PRIJELOMNA VIJEST: NBA liga brzim testovima na koronavirus želi osigurati povratak igranja utakmica

Unatoč ranijim informacijama kako NBA liga namjerava otkazati sezonu 2019.-20. u cijelosti zbog pandemije COVID-19, dužnosnici NBA lige navodno još uvijek traže potencijalno rješenje koje bi omogućilo povratak igranja utakmica. Predstavnici NBA lige i NBPA (organizacija NBA igrača) sada lobiraju za uvođenje testiranja krvi na koronavirus. Time bi se testiralo igrače kako bi se procjenilo njihovo zdravstveno stanje u svrhu mogućeg nastavka otkazane sezone.

- Advertisement -

Prema pisanju Baxtera Holmesa iz ESPN-a, oni već ispituju testne setove koji u nekoliko minuta daju rezultate. Već se ispituje testiranje krvi slično načinu na koji to rade pacijenti s dijagnozom dijabetesa, a koje daje rezultate u 15 minuta.

Rezultati brzog testiranja ključni su za povratak na posao, povratak sportu i svemu, rekao je anonimni NBA GM. Bez obzira na posao i okruženje u kojem radite, ako ste u kontaktu s  ljudima, svi ćemo se morati sigurno osjećati radeći to. Sport nije ništa drugačiji.

Glasnogovornik lige Mike Bass također je izrazio isti stav i pojasnio da su zdravlje i dobrobit igrača i navijača i dalje glavni prioritet u cijelom procesu.

Svaka odluka o datumu ponovnog pokretanja sezone vjerojatno je tjednima daleko i donijet će se u dogovoru sa stručnjacima za javno zdravstvo i u skladu s vladinim direktivama i smjernicama, rekao je.

Drugi GM koji je također zatražio anonimnost je istaknuo da se NBA liga neće vratiti sve dok to ne bude “društveno prihvatljivo”.

- Advertisement -

Nadalje, dužnosnici momčadi traže provođenje testiranja za igrače i osoblje prije ulaska u arenu. Međutim, jedan GM istaknuo je da plan još uvijek ima neke moguće “zamke” koje treba uzeti u obzir.

Ono zbog čega se većina ljudi trenutno brine je neizbježnost, čak se može reći apsolutna neizbježnost – lažnog negativnog rezultata, rekao je neimenovani GM.

Latest Posts

NE PROPUSTITE