Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

PRIJELOMNA VIJEST: NBA liga brzim testovima na koronavirus želi osigurati povratak igranja utakmica

Unatoč ranijim informacijama kako NBA liga namjerava otkazati sezonu 2019.-20. u cijelosti zbog pandemije COVID-19, dužnosnici NBA lige navodno još uvijek traže potencijalno rješenje koje bi omogućilo povratak igranja utakmica. Predstavnici NBA lige i NBPA (organizacija NBA igrača) sada lobiraju za uvođenje testiranja krvi na koronavirus. Time bi se testiralo igrače kako bi se procjenilo njihovo zdravstveno stanje u svrhu mogućeg nastavka otkazane sezone.

Prema pisanju Baxtera Holmesa iz ESPN-a, oni već ispituju testne setove koji u nekoliko minuta daju rezultate. Već se ispituje testiranje krvi slično načinu na koji to rade pacijenti s dijagnozom dijabetesa, a koje daje rezultate u 15 minuta.

Rezultati brzog testiranja ključni su za povratak na posao, povratak sportu i svemu, rekao je anonimni NBA GM. Bez obzira na posao i okruženje u kojem radite, ako ste u kontaktu s  ljudima, svi ćemo se morati sigurno osjećati radeći to. Sport nije ništa drugačiji.

Glasnogovornik lige Mike Bass također je izrazio isti stav i pojasnio da su zdravlje i dobrobit igrača i navijača i dalje glavni prioritet u cijelom procesu.

Svaka odluka o datumu ponovnog pokretanja sezone vjerojatno je tjednima daleko i donijet će se u dogovoru sa stručnjacima za javno zdravstvo i u skladu s vladinim direktivama i smjernicama, rekao je.

Drugi GM koji je također zatražio anonimnost je istaknuo da se NBA liga neće vratiti sve dok to ne bude “društveno prihvatljivo”.

Nadalje, dužnosnici momčadi traže provođenje testiranja za igrače i osoblje prije ulaska u arenu. Međutim, jedan GM istaknuo je da plan još uvijek ima neke moguće “zamke” koje treba uzeti u obzir.

Ono zbog čega se većina ljudi trenutno brine je neizbježnost, čak se može reći apsolutna neizbježnost – lažnog negativnog rezultata, rekao je neimenovani GM.

Latest Posts

NE PROPUSTITE