Friday, May 10, 2024

ZADNJE OBJAVE

Problemi vanjske linije Timberwolvesa

Prošlo je dosta vremena otkako su Minnesota Timberwolvesi imali realne šanse za doigravanje. Odlaskom Kevina Garnetta organizacije je krenula u rebuilding i do ove godine bili su redoviti kandidati za visoke pickove na draftu i u borbi začelja Zapadne konferencije. U tekućoj sezoni imaju respektabilan sastav, popunjen dobrim djelom europskim igračima i u krugu su onih koji se imaju pravo nadati.

Ozljede i jako slaba igra vanjske linije glavni su razlozi zbog kojih su nakon 30 utakmica na polovičnom učinku. Kevin Love propustio je početak sezone zbog nezgodne ozljede šuterske ruke, koja je ostavila trag na njegovu igru kada se vratio, da bi u susretu s Denverom obnovio povredu. Datum njegovog povratka za sada je nepoznat, no teško je vjerovati da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu. Ricky Rubio, slično Kevinu nije odigrao previše susreta prije nego li je ponovo završio “van stroja”. Španjolski razigravač na trenutke je pokazivao dio svoje košarkaške genijalnosti, ali ozljeda je očekivano ostavila trag na njegovu igru. U Minnesoti su za sada vrlo oprezni s njegovim povratkom, tempiraju mu minutažu i nadaju se da bi ga u drugom djelu sezone mogli gledati u prošlogodišnjim izdanjima.

Uz dva ključna igrača na listi ozlijeđenih je i Brandon Roy. Igrač čiju su karijeru obilježile povrijede koljena još uvijek ne odustaje i nakon novih tretmana nada se da bi uskoro ponovo mogao biti na terenu. Za razliku od njega Malcolm Lee i Chase Budinger zbog povreda propustit će ostatak sezone.  Brojne ozljede ostavile su danak, a najviše su utjecale na ionako slabu vanjsku liniju.

U vrijeme kada je u NBA ligi ogroman broj kvalitetnih razigravača, Luke Ridnour ne zaslužuje mjesto startera. Prosječan igrač, koji ne odskače niti u jednom segmentu igre, sa solidnim šutem i nezavidnim atletskim sposobnostima. Mijenja ga omaleni Portorikanac J.J. Barea koji daje svoj doprinos u napadu, ali je neupotrebljiv u obrani. Spomenute ozljede Rubija i Roya najbolje je iskoristio Alexey Shved. Iako očekivano oscilira u igri, s obzirom na to da nije navikao na ritam utakmica i fizički nije na razini NBA lige, pokazuje zavidne sposobnosti i ogroman prostor za napredak. Igra u obrani i mirnoća u završetcima susreta, zaradile su mu ulogu startera i povjerenje trenera Rick Adelmana.

Slabe nastupe vanjske linije nadomješćuju Andrej Kirilenko i Nikola Peković. Kirilenko je napravio pametan potez povratkom u Europu, gdje je vratio samopouzdanje u igru i pruža nastupe iz najboljih dama, dok Nikola Peković postaje sve poznatije ime u NBA krugovima. Igrač iznimne fizičke snage, prethodne je godine predvodio ligu po broju koševa u reketu uzevši u obzir minute provedene na terenu.

Zaliječeni Rubio i Roy teško bi se nosili s vanjskom linijom Clippersa, Spursa ili Oklahome, a što ako se ne vrate? Hoće li Minnesota osnažiti vanjsku liniju ili čekati i hoće li ih ozljede prestat terorizirati? Teško je reći, ali s Ridnourom, Bareom i Shvedom teško će do playoffa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE