Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Produžetci u Denveru, odlična predstava Bojana Bogdanovića

U prvoj utakmici koja se odigrala u 18.30, Atlanta Hawksi su “pregazili” domaćina iz Philadelphije sa 104-72. Do pobjede su ih predvodili Paul Millsap sa 17, Kyle Korver s 15 te Mike Muscala s 14 koševa. Kod domaćih 76-ersa najistaknutiji su bili Joel Embiid i Sergio Rodriguez s 14 poena, dok se naš Dario Šarić i dalje dosta muči sa šutom iz igre te se sinoć zaustavio na 5 koševa (šut 2/9) u 26 minuta, kojima je pridodao i 4 skoka.

Možda i najuzbudljiviju utakmicu dosad mogli smo vidjeti u Pepsi Centru gdje su gosti iz Portlanda, na krilima fantastičnog Damiana Lillarda, slavili protiv domaćih Denver Nuggetsa sa 115-113 nakon produžetaka. Lillard je prvo s 2,9 sekundi do kraja regularnog dijela pogodio šut za produžetke, da bi u konačnici pogodio buzzer-beater na kraju istog te donio pobjedu Trail Blazersima. Susret je završio s 37 poena, a vrlo dobru pomoć je imao u C.J. McCollumu koji je dodao 23 poena, 10 skokova te po 3 asistencije, ukradene lopte i blokade. Domaćinima nije pomogla ni sjajna partija Nikole Jokića (23 poena, 17 skokova), kao ni 21 poen Emmanuela Mudiayja.

Bojan Bogdanović se, nakon malo slabije utakmice protiv Indiane, vratio sjajnom predstavom na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Bogdanović je upisao 26 koševa (9/15 iz igre, 2/6 za tri) uz 8 skokova i bio je najbolji strijelac susreta, no show mu je ukrao John Henson koji je sa zvukom sirene donio pobjedu svojoj momčadi od 110-108. Pobjednike je s 22 poena predvodio Rashad Vaughn, Giannis Antetokounmpo dodao je 21 koš i 11 skokova, dok je junak susreta Henson upisao 7 koševa i 12 skokova. Osim Bogdanovića, za Brooklyn Netse se istaknuo i Trevor Booker s 14 koševa i isto toliko skokova.

Cleveland Cavaliersi su na domaćem terenu rutinski svladali Orlando Magic naših Marija Hezonje i Damjana Rudeža sa 105-99. LeBron James je predvodio pobjedničku momčad s 23 koša, 9 asistencija i 6 skokova, a solidnu potporu imao je u Kyrieju Irvingu i Kevinu Loveu, koji su susret završili s 20, odnosno 19 poena. Goste su predvodili Evan Fournier s 22 i Serge Ibaka s 19 poena. Mario Hezonja je dobio tek 10 minuta susreta, što mu je bilo dovoljno za 3 poena i 4 skoka, dok je Rudež i dalje u nemilosti trenera Franka Vogela te i dalje čeka na svoj debi u novoj NBA sezoni.

Sjajna partija Averyja Bradleyja donijela je pobjedu Boston Celticsima na gostovanju kod Charlotte Hornetsa. Celticsi su slavili sa 104-98, a Bradley je u pobjedu ugradio 31 koš (trica 8/11) i 11 skokova. Isaiah Thomas je za pobjednike zabio 24, Al Horford 14, dok se od Hornetsa istaknuo tek Kemba Walker, koji je utakmicu završio s 29 koševa.

New York Knicksi su u prvom ovosezonskom susretu u Madison Square Gardenu slavili 111-104 nad Memphis Grizzliesima. Latvijac Kristaps Porzingis s 21 i Carmelo Anthony s 20 poena su predvodili Knickse, dok je Marc Gasol s 20 bio najbolji pojedinac gostujuće momčadi.

Igrač s klupe Doug McDermott predvodio je Chicago Bullse do domaće pobjede 118-101 nad Indiana Pacersima. McDermott je postigao 23 koša uz vrlo dobar šut za tri (5/6), a pratili su ga Jimmy Butler sa 16 te Dwyane Wade s 14 koševa, dok je Rajon Rondo susret završio sa 6 poena, ali i 13 asistencija. Za goste iz Indiane su Paul George i Myles Turner zabili po 20.

San Antonio Spursi su zadržali stopostotan učinak (3-0) još jednom uvjerljivom pobjedom, 98-78. Ovaj puta stradali su New Orleans Pelicansi, koje je ponovno predvodio Anthony Davis, no s dosta lošijim učinkom nego proteklih dana. Naime, susret je završio s 18 koševa, 5 skokova i 3 blokade, a pratio ga je s jednakim brojem ubačaja E’Twaun Moore. Spurse je do pobjede još jednom predvodio Kawhi Leonard koji je zabio 20 koševa, a sjajnu partiju pružao je i Patrick Mills, koji je iskoristio odmor Tonyja Parkera i postigao 18 poena.

DeMarcus Cousins s 29 i Rudy Gay s 28 koševa, predvodili su Sacramento Kingse do prve pobjede u njihovoj novoj dvorani, Golden 1 Centru, 106-103 nad Minnesota Timberwolvesima. Gostima nije pomogla ni sjajna partija Andrewa Wigginsa koji je zabio 29 koševa, kao ni 21 ubačaj Zacha LaVinea.

Večeras je na rasporedu 7 susreta, a prvi će na teren Los Angeles Clippersi i Utah Jazz, koje ćete od 21.30 imati prilike gledati na SportKlub2. Od naših predstavnika moći ćete vidjeti Dragana Bendera, čiji Phoenix Sunsi u 23 sata dočekuju Golden State Warriorse, a nadamo se da će svoje prve NBA minute zabilježiti i Ivica Zubac na gostovanju njegovih Lakersa kod Oklahoma City Thundera, koje je na rasporedu u ponoć.

Latest Posts

NE PROPUSTITE