Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

PROFIL: Kevin Martin

Kevin Dallas Martin Jr. je profesionalini košarkaš roðen u Zanesvillu, Ohio 1. veljaèe 1983. godine. Svoje prve dodire s ozbiljnom košarkom je imao igrajuæi za lokalnu srednjoškolsku momèad, a daljnje usavršavanje je dobio na sveuèilištu Western Carolina University gdje je stekao diplomu iz sportskog menadžmenta. Na WCU je ostavio dubok trag kao košarkaš što potvrðuje èinjenica da je èetvrti strijelac svih vremena s 1838 postignutih poena.

Nakon vrlo uspješne sveuèilišne karijere Martina su izabrali Sacramento Kingsi kao 26 izbor prve runde na NBA draftu 2004.godine. Martin nije na najbolji moguæi naèin zapoèeo svoju NBA karijeru te je tako u svojoj rookie sezoni bio na prosjecima od 2.9 poena, 1.3 skoka te 0.5 asistencija po utakmici.

U sezoni 2005-2006 Martin je pokazao poprilièan napredak te je bio na brojkama od 10.8 poena, 3.6 skoka i 1.3 asistencije po utakmici, a takoðer je u istoj sezoni zapoèeo nekoliko utakmica kao strater dok je Ron Artest bio suspendiran. Napredak koji je pokazao u svojoj drugoj sezoni se nastavio i sljedeæih sezona te Martin polako, ali sigurno ide prema NBA eliti na poziciji beka šutera.

Na startu sezone 2006-2007 Kevina Martina su generalni menadžeri NBA klubova stavili na drugo mjesto iza Dwighta Howarda kao igraèa koji bi mogao najviše napredovati u predstojeæoj sezoni. Martin ih nije razoèarao i veæ se te sezone isprofilirao kao jedan od najboljih strijelaca lige postižuæi 21.4 koša po utakmici. U jednom intervjuu za TNT istaknuo je Douga Christiea kao igraèa koji ga je najviše nauèio kako igrati obranu u ligi, a Cuttina Mobleya kao suigraèa od kojeg je najviše nauèio o napadu u NBA ligi.

Martin ulazi u svoju 6 NBA sezonu sa pedigreom jednog od najboljih  šutera današnjice i kao lider slabašnih Sacramento Kingsa te se od njega oèekuje i daljnji napredak te pokoji All-star nastup.

Kevin Martin (Sacramento Kings)
Utakmice – 314
Koševi – 17.1
Skokovi – 1.0
Asistencije – 1.8

Latest Posts

NE PROPUSTITE