Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Promjene na vrhu Udruge igrača, smijenjen Billy Hunter

Billy Hunter je anonimnim glasanjem igrača dobio otkaz kao čelni čovjek sindikata NBA igrača, koji su izjavili da od sada neće više biti podijeljeni, zavedeni i neinformirani.

“Ovo je naš sindikat i mi smo ga ponovno preuzeli”, rekao je predsjednik sindikata Derek Fisher. “Želim razjasniti jednu stvar, a to je da ćemo u budućnosti raditi stvari koje su u najboljem interesu igrača. Nikakve prijetnje, laži i distrakcije neće nas spriječiti da pružimo najbolju moguću uslugu našim članovima.”

Hunter je u svojoj izjavi rekao da nije primio nikakvu obavijest o ovom glasanju, te se nadovezao da su određene osobe inzistirale na ovakvom razvoju događaja. Hunter je također izjavio: “Ja ne smatram današnje glasanje krajem, već drugačijim početkom. Moj pravni zastupnik i ja ćemo nastaviti komunikaciju s Udrugom igrača kako bi odredili koji je najbolji put ka razrješenju ove sage a da je u interesu obje strane.”

U kratkom osvrtu Fisher je izjavio da su čelne funkcije raspodijeljene te da će on ostati predsjednik, Matt Bonner (San Antonio Spurs) će biti potpredsjednik, James Jones (Miami Heat) blagajnik, Jerry Stackhouse (Brooklyn Nets) je prvi potpredsjednik, a Chris Paul, Willie Green (L.A. Clippers), Andre Iguodala (Denver Nuggets), Stephen Curry (Golden State Warriors) i Roger Mason Jr. (New Orleans Hornets) su također potpredsjednici.

Billy Hunter je bio na čelu Udruge NBA igrača od 1996. godine, vodio ih je kroz troje pregovora oko kolektivnog ugovora i za njegovog se mandata na čelu sindikata prosječna plaća NBA igrača povećala na preko 5 milijuna dolara, što je najviše u timskim sportovima u SAD-u.

Latest Posts

NE PROPUSTITE