Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Promjene u stožeru Orlando Magica?

Sudeći po američkim portalima, uprava kluba s Floride već je u potrazi za osobama koje će ovog ljeta na pozicijama generalnog menadžera i trenera naslijediti Roba Hennigana, odnosno Franka Vogela.

Od 2012. godine i odlaska njihove tada najveće zvijezde, Dwighta Howarda, Magic nije ugledao doigravanje.

Hennigan je na mjesto generalnog menadžera stigao baš tog ljeta, 2012., s nepunih 30 godina, te se nije pokazao kao najbolje rješenje za Magic. Naprotiv, ne samo da momčad od njegova dolaska niti jednom nije izborila doigravanje, već nikad nije bila bolja od 11. mjesta Istočne konferencije.

Vogel je, nakon nekoliko sjajnih godina na klupi Indiana Pacersa, prošlog ljeta preuzeo Orlando, no momčad nije nimalo napredovala u odnosu na proteklih nekoliko sezona te se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu Istoka s 25 pobjeda i 45 poraza, daleko od borbe za doigravanje. Četvrti je trener Orlanda u posljednje tri sezone.

Kao glavni kandidati za njihove nasljednike spominju se Doc Rivers i Pat Garrity.

Rivers je, kao što znamo, trener i predsjednik košarkaških operacija Los Angeles Clippersa s kojima je ugovorom vezan do 2019. godine. No, nakon sjajnog starta tekuće sezone (14-2) momčad se muči s igrom i ozljedama te je pala na peto mjesto Zapadne konferencije.

Uprava Magica ga, navodno, vidi kao idealnu zamjenu za Hennigana, a napomenimo kako je u Orlandu i počeo svoj trenerski put 1999. godine te da bi mu ovo bilo prvo iskustvo kao generalnom menadžeru neke NBA momčadi.

Pat Garrity je bivši košarkaš, koji je, baš kao i Rivers, u Orlando stigao 1999. te se tamo zadržao punih devet godina. Košarci se vratio 2014. godine i otada je član stručnog stožera Stana Van Gundyja u Detroit Pistonsima. Nedavno je zakoračio u peto desetljeće života te uprava njegova bivšeg kluba smatra kako bi mogao biti idealna osoba za treniranje Orlanda, čiji dres ove sezone nose i dva hrvatska reprezentativca, Mario Hezonja i Damjan Rudež.

Latest Posts

NE PROPUSTITE