Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Propali pregovorio San Antonija i Kirilenka

Andrej Kirilenko, 32-godišnji sjajni ruski košarkaš, odlučio je napustiti Minnesota Timberwolvese nakon samo jedne sezone proveden u tom klubu. Takav stav Rusa stoji od kraja lipnja.

Kirilenko je, kako su navodili američki mediji, odlučio iskoristiti odredbu u ugovoru i ne obnoviti “ljubav” s Minnesotom na sljedeću sezonu, u kojoj bi zaradio oko deset milijuna američkih dolara. Time sjajni krilni igrač postaje neograničeni slobodni igrač, spreman da pojača neku novu NBA momčad.

Po pisanju Yahoo!Sportsa trenutačno je glavni aspirant za njegovo dovođenje San Antonio, aktualni NBA doprvak, koji očigledno gradi još jaču momčad od one prošlosezonske koja je na dlanu imala Miami u velikom finalu, ali je u dramatičnom scenariju izgubila 4-3.

Manu Ginobili je kao slobodan igrač ostao u Spursima, Tony Parker i Tim Duncan će i dalje biti glavne zvijezde i nositelji igre, Kawhi Leonard najveći talent, a ruski bi košarkaš definitivno mogao pokrpati apsolutno sve ostale rupe u momčadi. Osim sjajnog defenzivnog skoka, Kirilenko je košarkaš odličnih obrambenih manira, sjajan bloker, kradljivac lopti i asistent.

No, Yahoo navodi kako su pregovori, koji su počeli, i zapeli u financijskom pogledu, te se predviđa prilično težak put Spursa do ovog košarkaša. Kirilenko će se sada okrenuti dogovoru s drugim ekipama te se čini da u dresu Spursa ipak neće igrati sljedeće sezone, iako je još uvijek sve moguće.

Prošle je sezone Kirilenko ostvarivao prosjek od 12,4 poena, 5,7 skokova i 1,5 ukradenu loptu. U Minnesotu je došao iz moskovskog CSKA, a prethodno je tijekom NBA karijere čak deset sezona branio boje Utaha.

San Antonio je ranije tijekom ljeta doveo u svoju momčad talijanskog šutera Marca Belinellija i krilnog centra Jeffa Pendergrapha.

Latest Posts

NE PROPUSTITE