Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Proradili “pomoćnici” LeBrona, Miami u finalu

Košarkaši Miami Heata, aktualni prvaci NBA lige, plasirali su se i treću sezonu zaredom u veliki finale, nakon što su u sedmoj utakmici eliminirali Indiana Pacerse.

Miami je pred svojim navijačima slavio 99:76, a junak pobjede bio je najbolji košarkaš današnjice LeBron James, koji je ovoga puta dobio veliku pomoć od svog prijatelja Dwyanea Wadea. James je ubacio 32 poena, no Wade je po prvi put nakon utakmice broj 2 prve runde doigravanja protiv Milwaukee Bucksa ubacio preko 20 koševa (21).

Nakon poraza u utakmici broj 6, kojom je Indiana izjednačila, Wade je bio vrlo kritičan prema svojoj igri, te je priznao da mora pomoći Jamesu, zajedno s Chrisom Boshem, ako Heat želi u finale.

“Prvu akciju utakmice pozvao sam na Wadea. Još sam nekoliko akcija nakon toga zvao na njega kako bi dobro krenuo u utakmicu, što je on i uradio”, rekao je James nakon utakmice.

Wade je u prvoj četvrtini ubacio šest poena, baš kao i James, no Indiana je nakon 12 minuta vodila 21:19. Međutim, Miami nije ovoga puta čekao do treće četvrtine da krene igrati, već je to napravio u drugoj, u kojoj je sjajan bio najbolji tricaš svih vremena Ray Allen. Veteran je ubacio sva tri pokušaja za tri poena, a Miami je četvrtinu dobio s 33:16 i otišao na predah s velikih 15 poena razlike.

Intezitet prvaka nije padao ni u nastavku, pa je je prednost Heata rasla i do 28 poena razlike. James i Wade bili su nerješiva zagonetka za Pacerse, koji su ovoga puta igrali “bez” Roya Hibberta i Paula Georgea. Naime, obojica su utakmicu završili ispod razine svojih dosadašnjih igara, pogotovo George koji je ubacio svega sedam poena. Uz to je zaradio šestu osobnu sedam i pol minuta prije kraja utakmice. Hibbert je pak ubacio 18 poena uz osam skokova.

Ključ Miamijeve pobjede bila je upravo momčadska obrana na Hibbertu, te individualna Jamesa na Georgeu. Domaći su igrači udvajali Hibberta, kao i Davida Westa, pri svakom dodiru s loptom ispod koša, što je u konačnici rezultiralo s čak 15 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. Osim toga, Heat je za razliku od prve utakmice, kada su Pacersi imali 20 skokova više na svom kontu, nadskakao Indianu (43-36), te upisao jednaki broj poena iz reketa što u prošloj utakmici nije bio slučaj.

Miami će tako treću godinu zaredom loviti naslov najbolje momčadi svijeta, a protivnik će mu biti najbolja momčad Zapadne konferencije – San Antonio Spurs. Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak, a igra se u Miamiju.

Podsjetimo, Spursi su s glatkih 4-0 slavili protiv Memphisa u finalu Zapada, te si pruštili čak 10 dana predaha uoči početka velikog finala. Hoće li to biti pozitivno ili negativno za momčad Gregga Popovicha tek treba vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE