Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prste u tome je imao i Toni Kukoč: Chicago Bullsi angažirali novog trenera

Chicago Bullsi angažirali su Billyja Donovana na mjestu glavnog trenera, objavila je momčad u utorak.

“Vrlo smo sretni što smo Billyju i njegovoj obitelji poželjeli dobrodošlicu u Chicago Bullse”, rekao je izvršni potpredsjednik košarkaških operacija Arturas Karnisovas u izjavi.

“Uspjeh koji je postigao tijekom trenerske karijere postavlja ga na višu i drugu razinu. Smatramo da će njegova sposobnost pomoći igračima da ostvare svoj puni potencijal, kako pojedinačno tako i kolektivno.”

Osim što je zaposlio nove ljude u svom uredu, Donovanov angažman prvi je važan potez Karnisovasa, kojeg su Bullsi u travnju zaposlili, a prije je radio u Denver Nuggetsima.

Donovan je upravo završio petogodišnji period u kojem je bio glavni trener Oklahoma City Thundera. Momčad je pod njegovim vodstvom imala ukupan omjer pobjeda i poraza 243-157 te se u svakoj sezoni plasirala u doigravanje, uključujući ovu sezonu, prvu nakon što je OKC trejdala zvijezdu franšize Russella Westbrooka u Houston Rocketse.

Bullsi su u turbulentnom razdoblju nakon burnog mandata Jima Boylena, a nakon što su sredinom NBA sezone  2018-19. otpustili Freda Hoiberga. Chicago Bullsi su u tekućoj sezoni imali omjer 22-43 te nisu uspjeli dobiti poziv za ponovno pokretanje NBA sezone u Orlandu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE