Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prva pobjeda Atlante, Rondo iskljuèen

Atlanta Hawksi stigli su do prve pobjede nad Boston Celticsima u prvoj rundi doigravanja, 83:74. U utakmici koja i nije imala najbolje napadaèke uèinke, Hawksi su kontrolirali vodstvo tokom cijele utakmice te došli do važne pobjede u prvoj utakmici.

Minutu prije kraja dogodio se i mali incident koji bi mogao biti vrlo važan na ishod serije. Naime, Rajon Rondo je dobio dvije tehnièke u razmaku od dvije sekunde, a drugu zato što je pogurnuo suca koji mu je dodijelio prvu, te mu možda zbog toga dodijele dodatnu suspenziju.

Atlanta nije mogla poželjeti bolji start u utakmicu, nisu mogli promašiti. Nakon samo 5 minuta igre veæ su na svom kontu imali 20 koševa, uz tri pogoðene trice, te je Doc Rivers vrlo rano morao pozvati minutu odmora. Boston nikako nije mogao uspostaviti svoju igru, niti na jednom kraju igrališta. Posebno indisponirano je u utakmicu ušao Kevin Garnett, koji je do kraja èetvrtine uspio promašiti svih sedam šuteva, iako je još dobre 4 minute proveo na klupi. Sve su to dobro iskoristili domaæi košarkaši, postigli nekoliko laganih koševa iz kontranapada, te su nakon prve èetvrtine imali 13 poena prednosti.

Vrlo slièna igra se nastavlja i u drugoj èetvrtini. Boston je malo podigao igru u obrani, ali u napadu se ne može sastati sa šutom, pa Atlanta polako nadograðuje svoje vodstvo, koje sredinom èetvrtine iznosi 19 razlike, a na odmor se odlazi sa 14 poena prednosti. Odlièno prvo poluvrijeme je odigrao Josh Smith, koji je veæ do odmora imao double-double uèinak, 15 koševa i 11 skokova.

U nastavku ništa novo. Boston nastavlja s lošom igrom, tek s ponekim bljeskom Rajon Ronda, ali ne uspijevaju smanjiti zaostatak na manje od 10 poena razlike. Treba i dodati kako niti Atlanta ne igra neku spektakularnu košarku, ali uspijevaju održati prednost koju su stekli u prvih pet minuta.

U posljednjoj èetvrtini Celticsi ipak uspijevaju zaprijetiti domaæinima. S nekoliko dobrih obrana, te uspješno završenih napada stižu na samo 5 poena zaostatka, tri minute prije kraja. Konaèno su se ukazali Garnett i Paul Pierce s nekoliko koševa. Meðutim, tada Jeff Teague pogaða tricu i poveæava na 8 razlike. No, s èetiri uzastopna poena Piercea Boston je na samo 4 poena zaostatka.

Tada prilikom jedne borbe za loptu suci sviraju prekršaj Brandon Bassa nad Joshom Smithom, na što Rondo burno reagira, dobiva tehnièku, a nakon toga malo gurne suca, te automatski dobiva i drugu tehnièku, odnosno iskljuèenje iz utakmice. S èetiri slobodna bacanja Atlanta minutu prije kraja uspijeva i konaèno prelomiti utakmicu.

Kod Atlante Josh Smith je završio utakmicu s 22 koša i 18 skokova, Jeff Teague je dodao 15, a Kirk Hinrich 12 koševa.

Za Boston Garnett je ubacio 20 uz 12 skokova, a Rondo 20 uz 11 asistencija. Treba dodati kako Boston nije pogodio niti jednu tricu cijelu utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE