Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prva službena NBA utakmica u Europi

U petak æe se po prvi puta u povijesti NBA lige odigrati utakmica regularne sezone u Europi. Toènije, bit æe odigrane dvije utakmice u Londonu.

Ove sezone vodstvo NBA lige odluèilo je unijeti odreðene promjene u raspored utakmica te su uveli utakmice u Europi. One æe se odigrati u petak i subotu, a u obje æe se suprotstaviti New Jersey Netsi, kao domaæini, i Toronto Raptorsi, kao gostujuæa momèad.

Netsi su juèer pristigli u London i trenutno se prilagoðavaju na njihovu vremensku zonu kako bi što spremniji doèekali dvije utakmice u O2 Areni, dok su im se Raptorsi prikljuèili danas ujutro. Ova utakmica vjerojatno je isplanirana kao isprobavanje europskog tržišta, kako bi se vidjelo kako æe publika u Europi reagirati na utakmice regularnog dijela sezone. Veæ se nekoliko godina govori o moguænosti širenja NBA lige na Europu, no svaki razgovor o tome završava sa ‘to æe se sigurno dogoditi, ali za nekih desetak godina’.

Iako æe utakmice odigrati dvije ekipe koje se nalaze pri dnu Istoène konferencije, ipak se oèekuje spektakl i puna dvorana tijekom obje utakmice.

Na nesreæu po NBA fanove u Europi, moguæe je da æe Deron Williams propustiti utakmicu u petak. Naime, Williams je ozlijedio zglob desne ruke te bi se radije odmarao nego igrao, no zna da si ne može priuštiti veliki odmor.

“Još ne znam hoæu li igrati”, rekao je Williams nakon što je propustio današnji trening. “Trebala bi mi tri do èetiri tjedna da se potpuno zalijeèim, no nisu me Netsi doveli u svoje redove da sjedim na klupi.”

Uz to, možemo dodati i kako je Williams ostao iznenaðen kada je saznao da æe igrati dvije utakmice u Londonu. “Gledao sam naš raspored i vidio da imamo samo domaæe utakmice. Tada mi je netko rekao da æemo igrati i u Londonu, što nisam mogao povjerovati. Do sada se nisu igrale utakmice regularne sezone u Europi, pa me sve ovo pomalo iznenadilo.”

Talijan Andrea Bargnani pak nije oduševljen idejom o proširenju NBA lige na Europu. “Mislim da se neæe ostvariti proširenje NBA lige na Europu”, izjavio je prvi igraè Raptorsa. “Let je bio dugaèak, a i jet-lag je teško podnijeti. Zabavno je doæi ovdje i odigrati jednu ili dvije utakmice, ali ako æemo to morati stalno raditi, postat æe previše naporno.”

Napomenimo još kako æe se obje utakmice igrati u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE