Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvaci krenuli pobjedom nad Oklahomom

Košarkaši Los Angles Lakersa pobjedom su krenuli u obranu naslova najbolje momèadi NBA lige. U prvom krugu Zapadne konferencije u Staples Centeru “pali” su Oklahoma City Thunderi, a bilo je 87-79.

Èak 50 pobjeda u osnovnom dijelu lige bilo je dovoljno Thunderima za “tek” osmo mjesto Zapada i najteži moguæi ždrijeb na putu do prstena prvaka, buduæi da je najbolji omjer konferencije pripao aktualnim prvacima (57-25).

Ipak, gostujuæa momèad nije bila “topovska hrana” momèadi koju vodi Phil Jackson, utakmica je bila izjednaèena do same završnice, no valja naglasiti da su Thunderi bili ti koji su konstantno bili u rezultatskom zaostatku.

Takoðer, mnogo se oèekivalo od direktnog obraèuna najboljeg strijelca lige (Kevin Durant) i ponajboljeg košarkaša današnjice (Kobe Bryant), no i taj je “sukob” izostao. Istina je da su obojica predvodila momèad po broju poena, no uz loš postotak ubaèaja. Tako je Durant, koji je osnovni dio sezone zakljuèio s prosjekom od 30.1 koševa po utakmici ubacio 24, uz 7-24 iz igre, dok je Bryant postigao 21 poen nakon šuta 6-19 iz polja.

Apsolutno je zato dominantan bio španjolski centar prvaka Pau Gasol s 19 ubaèenih koševa i 13 uhvaæenih lopti, te tri blokade. Unatoè lošem postotku ubaèaja (3-11 za sedam poena) presudnom se pokazala i igra Rona Artesta koji je sjajnom obranom bio iskljuèiv “krivac” za Durantov loš šuterski dan, a tako i uvodnu prednost Lakersa u seriji koja se igra na èetiri pobjede.

Sljedeæa utakmica na rasporedu je u utorak, a domaæin æe ponovno biti sastav iz Los Angelesa.

LA Lakers – Oklahoma City 87-79
(Gasol 19p, 13s, 3bl, Bryant 21p / Westbrook 23p, 4s, 8a)
LA Lakersi vode u seriji 1-0

Latest Posts

NE PROPUSTITE