Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvaci pali nakon tri produžetka, Phoenix osmi na Zapadu

Èak tri momèadi su u noæi s ponedjeljka na utorak osigurale doigravanje najjaèe košarkaške lige svijeta (NBA), dok je branitelj naslova Dallas zapao u velike probleme.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Dirk Nowitzki (40)
  • Asistencije: Andre Miller (13)
  • Skokovi: Al Jefferson (26)
  • Ukradene lopte: Ronnie Brewer (5)
  • Blokade: Samuel Dalembert (7)

Al Jefferson ubacio je 28 koševa i 26 puta skoèio za loptu u susretu koji je njegova Utah dobila protiv Dallasa nakon tri produžetka. Bilo je 123:121 za Jazzere koji su ovom pobjedom prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza protiv Mavericksa, te zadržali šansu za doigravanjem.

Utah je sada jednu i pol utakmicu udaljena od osmog mjesta, posljednjeg koje vodi u doigravanje, dok su Mavericksi samo jednu udaljeni od devetog mjesta koje znaèi da neæe imati priliku braniti naslov prvaka. Do kraja su još ostale èetiri odnosno pet utakmica. Spomenimo i da Mavericksima nije pomoglo ni okruglih 40 poena od Dirka Nowitzkog.

LeBron James bio je junak Miami Heata koji se provukao kroz New Jersey. Vodili su Netsi s devet razlike na ulasku u posljednju èetvrtinu, ali je u istoj, na samom kraju utakmice, James rekao: “Daj mi loptu”, i u stilu košarkaškog Pelea sam riješio utakmicu. Postigla je zvijezda Heata 17 posljednjih koševa Miamija na utakmici za 101:98 pobjedu. James je susret okonèao s 37 koševa, šest skokova i sedam asistencija. S druge je strane Kris Humphries odigrao odliènu utakmicu ubacivši 29 uz osam skokova.

Recimo da se ovom pobjedom Heat primakao Chicagu na svega dvije utakmice zaostatka, te da bi teoretski još uvijek mogao osigurati jedinicu na Istoku ako Bullsi preostalih pet utakmica regularnog dijela sezone odigraju kao noæas. Naime, Chicago je na svom parketu poražen od druge najlošije momèadi Istoka, Washington Wizardsa (87:84). Doduše Bullsi su igrali bez Derricka Rosea (stopalo) i Luola Denga (rebra).

Kevin Seraphin predvodio je Wizardse do sedme gostujuæe pobjede ove sezone s 21 košem i 13 skokova. John Wall dodao je 16.

Atlanta i Orlando su pobjedama nad Torontom, odnosno Philadelphijom osigurali doigravanje na Istoku. Hawksi su uzvratili Raptorsima za poraz veèer ranije u Atlanti pobijedivši ih sada u Kanadi 109:87. Ujednaèena momèad Hawksa bila je previše za neraspoložene Raptorse za koje do kraja sezone neæe više igrati najbolji igraè – Andrea Bargnani.

Orlando je bez All-Star igraèa Dwighta Howarda i njegove zamjene Glena Davisa nadigrao u svojoj dvorani Philadelphiju 76erse 113:100. Kada nema teškaša pod koševima, stvar kod Magica preuzimaju šuteri izvana, a to se pokazalo, barem noæas, kao vrlo dobro rješenje. Ryan Anderson ubaccio je 26, Jason Richardson 17, a J. J. Redick 18 poena za Magic. Kod gostiju je Jrue Holiday bio najefikasniji s 18 poena.

Phoenix Sunsi iskoristili su poraz Houston Rocketsa (Denver) i zasjeli na osmo mjesto Zapada. Sunsi su noæas bez ikakvih problema u Arizoni nadigrali Portland Trail Blazerse 125:107. Marcin Gortat upisao je 20 koševa i 10 skokova, dok je Steve Nash podijelio 13 asistencija. Kod gostiju je J. J. Hickson ubacio 22 poena i uhvatio osam lopti.

Recimo za kraj da su Los Angeles Clippersi preko leða Oklahome Cityja osigurali doigravanje. Doduše, izborili bi ga i da nisu pobijedili s obzirom da je Houston poražen od Denvera, ali su za svaki sluèaj, te prestiž, pobijedili u Staples Centru Thunder 92:77. Nick Young ubacio je 19, Blake Griffin 17, a Randy Foye 13 koševa za Clipperse. Kod Thundera nitko nije bio previše raspoložen, a jedino je Kevin Durant prešao brojku od 20 poena na susretu (24).

Bit æe ovo prvo doigravanje za Clipperse nakon dugih pet godina èekanja što je ujedno i drugi najduži niz u ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE