Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvaci pometeni, nova tijesna pobjeda Clippersa

Prièa o obrani naslova NBA prvaka za košarkaše Dallasa je završila u prvom krugu ovogodišnjeg doigravanja. I završila je bez pobjede Dallasa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Dirk Nowitzki (34)
  • Asistencije: Chris Paul (11)
  • Skokovi: David West (12)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (4)
  • Blokade: Paul Millsap (5)

U subotu naveèer je Oklahoma City u gostima pobijedio 103:97 i tako zakljuèio seriju uz popularnu “metlu”, bez poraza. Nekoliko je puta u ovoj seriji Dallas gubio dobivene utakmice, a isti mu se scenarij dogodio i ovom prilikom. Devet i pol minuta prije kraja je Dallas vodio sa 13 poena razlike, no onda je kreunula serija sjajnog Jamesa Hardena.

Šesti igraè Oklahome je zabio sedam poena u nizu, kao i devet u seriji gostiju 12-0. Nakon uspostavljenog rezultatskog kontakta, Oklahoma City je nastavio bivati opasniji, te su u završnici nanovo slomili Nowitzkog i društvo. Drugi je to put, u posljednjih šest godina, da je prvak lige iduæe sezone ispao u prvom krugu bez pobjede. Isto se dogodilo Miamiju koji je nakon prstena 2006. godine, iduæe izgubio od Chicaga bez dobivene utakmice.

S 29 poena, pet skokova i pet asistencija prvi je igraè kod pobjednika bio spomenuti Harden, dok je Kevin Durant ubacio 24 uz 11 skokova. Kod Dallasa je najbolji bio Nowitzki sa 34 poena, pet skokova i èetiri asistencije.

Rudy Gay je u posljednjih 30 sekundi utakmice L.A. Clippers – Memphis (87:86) pogodio dvije trice, ali ne i kljuènu treæu sa sirenom koja je mogla donijeti Memphisu pobjedu. Ovako su slavili Clippersi, drugi put u seriji sa pola poena, te vode 2-1. Inaèe, veliki dio posljednje èetvrtine je vodio Memphis, ali osim spomenute dvije trice Gayja u zadnje èetiri minute nisu zabili niti jedan poen.

Najbolji je igraè Clippersa bio Chris Paul s 24 poena, èetiri skoka i 11 asistencija, dok je Blake Griffin dodao 17 poena. Kod Memphisa je najbolji bio Gay s 24 poena i sedam skokova. Bila je ovo prva domaæa pobjeda Clippersa u doigravanju nakon šest godina.

Pobjednik tog ogleda u drugom krugu æe, sasvim vjerojatno, igrati protiv San Antonija koji lako krèi put protiv Utah Jazza. Vode Spursi 3-0 nakon gostujuæe lake pobjede 102-90. Nikakvih problema San Antonio nema protiv sastava iz Salt Lake Cityja, a seriju sjajnih igara nastavlja Tony Parker koji je ovom prilikom zabio 27 poena, te od toga 16 u posljednjoj èetvrtini kada je ogled prelomljen.

Indiana je treæi put zaredom dobila Orlando, a drugi put gostima. Nakon 101:99, poslije produžetka u subotu, Indiana ima vodstvo 3-1 i domaæu utakmicu u utorak za potvrdu prolaza.

Cijeli subotnji ogled je Orlando stizao zaostatak, a na kraju je èak došao i u priliku dobiti utakmicu. Jameer Nelson je promašio šut za pobjedu u zadnjoj sekundi, a u produžetku domaæin više nije imao snagu za novo stizanje.

David West je bio najbolji igraè Indiane s 26 poena i 12 skokova, dok je Danny Granger dodao 21. Kod poraženih je Glen Davis ubacio 24 uz 11 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE