Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvaci se spasili od ispadanja: Drama nakon dva produžetka pripala Raptorsima

Čak dva produžetka trebala su kako bi se dobio pobjednik šeste utakmice polufinalne serije Istočne konferencije između ‘Raptorsa’ i ‘Celticsa’. Slavljem nakon prave triler-završnice aktualni prvaci izbjegli su ispadanje iz ovogodišnjeg doigravanja te osigurali odlučujuću, sedmu utakmicu ove više nego zanimljive serije.

Prvo ime kanadske momčadi bio je iskusni organizator igre Kyle Lowry (33p-8s-6a, trice 6/10: https://www.youtube.com/watch?v=PcRV55F7poE), ali se u pravog junaka na kraju prometnuo Norman Powell (23p) koji je ubacio čak 15 poena u produžecima, 10 u odlučujućem, drugom. Iako noćas nije bio precizne ruke (7/22 iz igre), važan doprinos pobjedi ‘Raptorsa’ dao je i svestrani Fred VanVleet (21p-9s-7a). S druge strane, malo je nedostajalo da ‘Celticsi’ imaju dvojicu igrača sa ‘trostruko-dvostrukim’ učincima. Uspjelo je to Marcusu Smartu (23p-11s-10), dok je Jaysonu Tatumu nedostajalo samo jedno uspješno dodavanje (29p-14s-9a: https://www.youtube.com/watch?v=LvF94HqEKas).

Još uspješniji strijelac od spomenute dvojice ‘Kelta’, ali i skakač, bio je Jaylen Brown (31p-16s). Zanimljivo da su po četvorica startera iz oba sastava na terenu provela po 50 ili više minuta, dok su se u isto vrijeme igrači ‘Miamija’, koji u finalu čekaju pobjednika ove serije, već uvelike odmarali.

Latest Posts

NE PROPUSTITE