Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvaci slavili kod Spursa, Heat uzvratio Bucksima

LeBron James je na odličan način proslavio svoj 36. rođendan gostujućom pobjedom Los Angeles Lakersa kod San Antonio Spursa rezultatom 107:121. Utakmica će ući u anale NBA lige i zbog činjenice kako je na njoj po prvi puta jedna žena vodila NBA ekipu, radi se o Becky Hammon, koja je nakon isključenja Gregga Popovicha sjela na klupu Spursa.

Lakersi su u prvoj četvrtini napravili prednost koja je od tada „plesala“ na rubu dvocifrene, a San Antonio nije uspio do kraja susreta ugroziti prvake. LeBron James je dvoboj zaključio s 26 poena, 5 skokova i 8 asistencija, a pomogao mu je i Schroder s 21 poenom. Domaćine iz Texasa predvodio je s 29 poena te po 7 skokova i asistencija.

Nakon što su večer prije srušili rekord po broju trica u jednoj utakmici, Milwakuee Bucksi su na istom mjestu sada poraženi od NBA viceprvaka rezultatom 119:108. Giannisova družina otišla je na veliki odmor s prednošću, a u posljednjih 12 minuta ušlo se praktički u egalu. Ipak, Heat tada sjajnom serijom 17:31 upisuje zasluženu pobjedu.

Najbolji pojedinac susreta svakako je bio Adebayo kome su 2 skoka falila do triple doublea, upisao je i 22 poena te 10 asistencija, Herro je dodao 21 poen uz čak 15 skokova. U redovia poraženih Antetokounmpo je upisao triple double s 26 poena, 13 skokova te 10 asistencija.

Spektakularan dvoboj odigrali su u New Yorku Brooklyn Netsi i Atlanta Hawksi, domaćini su predvođeni Kevinom Durantom (33 poena, 11 skokova i 8 asistencija) slavili s 145:141. Los Angeles Clippersi bili su bolji od Portland Trail Blazersa rezultatom 128:105 u dvoboju u kojem se na parkete vratio Kawhi Leonard. Ivica Zubac je igrao 15 minuta u kojima je upisao 7 poena. Najveće su iznenađenje večeri priredili Chalotte Hornetsi slavljem kod Dallas Mavericksa uz izvrstan nastup LaMela Balla (22 poena, 8 skokova i 5 asisteencija). I za kraj, fantastični Jaylen Brown s 42 poena je predvodio Celticse do uvjerljive pobjede u susretu s Memphis Grizzliesima 126:107.

Latest Posts

NE PROPUSTITE