Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi domaæi poraz Miamija, Pacersi zabili 54 u èetvrtini

Èarolija je još daleko od Miami Heata. U osmoj utakmici nove sezone su upisali i treæi poraz, prvi na domaæem parketu. Krivci su igraèi Utah Jazza i njihova pobjeda nakon produžetka 116-114.

U sedam posljednjih gostovanja na tom parketu igraèi Utaha su upisali sedam poraza, a ovom su zgodom trebali igrati i protiv silno pojaèanog Miamija. No, niti Dwyane Wade, niti nova pojaèanja James i Bosh, kao i 20-ak poena razlike tijekom prvog poluvremena, nisu bili dovoljni Miamiju za slavlje.

Utah je slavila nakon produžetka 116-114 i to nakon što je otpadak ispod koša uhvatio Paul Millsap i brže-bolje pogodio koš 0.2 sekunde prije kraja osnovnog dijela. Prije toga je Wade pogodio jedno od dva slobodna bacanja za Miami i tako suparniku pružio ruku spasa.

Spomenuti Millsap je zasjenio sve zvijezde Miamija, te je utakmicu završio sa èak 46 poena i devet skokova. Rekord mu je to karijere po ubaèajima, a gaðao je te veèeri uistinu impoznantno. Pogodio je 19 od 28 šuteva, sva tri za tri poena.

Odlièan je bio na drugoj strani Dwyane Wade sa 39 poena, kao i LeBron James s triple-double uèinkom (20 poena, 11 skokova i 14 asistencija), pa je time teži poraz Miamija buduæi da su prve dvije zvijezde odigrale na vlastitoj razini.

Impresivan je u utorak naveèer bio doseg košarkaša Indiane. Pobijedili su na svom parketu Denver 144-113, a u treæoj èetvrtini su Pacersi zabili nevjerojatna 54 poena! U tom periodu igre su košarkaši domaæe momèadi pogodili dvadeset šuteva zaredom, a serija je stala dvije sekunde prije kraja perioda kada je tricu promašio Josh McRoberts.

Jedine dvije neporažene momèadi u ligi su i dalje LA Lakersi i New Orleans. Obje su igrale u utorak i obje su pobijedile. New Orleans je sa +19 pobijedio LA Clipperse (101-82), dok su Lakersi odigrali nonšalantnu utakmicu s Minnesotom i na kraju slavili 99-94.

New Orleans je došao do sedme, a Lakersi do osme pobjede, što je klubu uspjelo tek treæi put u povijesti. Ovom prilikom je Kobe Bryant bio najbolji strijelac momèadi, sa 33 poena. Zabilježimo i da je prvaka dosta dugo muèio Kevin Love, koji je ubacio 23 poena i sa 24 skoka pohvatao mnogo toga pod obruèima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE