Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Atlanta – Milwaukee

Milwaukee Bucksi su nakon razmjene igraèa u kojoj je u klub stigao John Salmons igrali odlièno i èinilo se da bi mogli u doigravanju napraviti solidan rezultat, ali teška ozljeda Andrewa Boguta je ipak odnijela šansu da Bucksi ostanu konkurentni. Bogut je igrao u velikoj formi zajedno sa Salmonsom prije nego što se ozlijedio na utakmici protiv Phoenix Sunsa, a njegovo mjesto u startnoj petorci je zauzeo Kurt Thomas. Treba naglasiti da je i Brandon Jennings odigrao jednu dobru sezonu (postigao je i 55 poena na utakmici protiv Warriorsa), a solidnu sezonu je odigrao i Carlos Delfino koji je prošlu sezonu igrao u Rusiji.

Atlanta Hawksi za razliku od Bucksa ulaze u doigravanje kompletni, a trojica glavnih igraèa su odigrali vrlo dobru sezonu i klub su doveli do treæeg omjera u Istoènoj konferenciji (53-29). Josh Smith je nakon malo lošije prošle sezone ponovno vratio u formu, Al Horford je dosta napredovao u ovoj sezoni , a Joe Johnson igra vrlo dobro u možda posljednjoj sezoni za Hawkse (na kraju sezone je slobodni igraè). Na klupi imaju Jamala Crawforda koji ozbiljno kandidira za nagradu za najboljeg šestog igraèa. I u ovm dvoboju su Hawksi po svemu sudeæi veliki favoriti.

Hawksi u ovu seriju ulaze kompletni i èini se da nemaju neke izražene slabosti, jedino je možda upitno koliko dobro mogu odigrati Mike Bibby i Marvin Williams, dok su Bucksi oslabljeni pod košem i pitanje je kako æe se Thomas i Luc Mbah a Moute suprostaviti dvojcu Smith-Horford. Ali ako Salmons odigra onako kako je igrao u prošlogodišnjem doigravanju i ako Jennings podigne nivo igre možda nas ipak oèekuje jedna zanimljiva serija. Bucksi se prošle sezone nisu ušli u doigravanje, a Hawksi su ispali od Cavsa u polufinalu konferencije. Prva utakmica je na rasporedu veèeras u Atlanti.

Prognoza: Hawksi prolaze dalje rezultatom 4-1

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Hawks 106, Bucks 102
Bucks 98, Hawks 95
Hawks 104, Bucks 96

Latest Posts

NE PROPUSTITE