Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Chicago – Indiana

Za Chicago Bullse možemo reæi da su uvjerljivo najveæe iznenaðenje sezone. Ne samo da su prva momèad Istoène konferencije, što je rijetko tko oèekivao, nego su i momèad koja ima najbolji omjer u regularnoj sezoni te æe tako imati prednost domaæeg terena kroz cijelo doigravanje. Indiana Pacersi su primjer kako je Istoèna konferencija ipak slabija u odnosu na Zapad, naime oni su jedina momèad koja ima negativan omjer, 37-45.

Pacersima je ovo prvo doigravanje nakon pet godina, 2006. su zadnji puta bili u doigravanju. Bullsi su prijašnjih nekoliko sezona bili u playoffu, no nikad u ovako dobroj poziciji. Treba istaknuti da su Bullsi prvo mjesto Istoka osvojili zahvaljujuæi nizu od 9 pobjeda u zadnjih 9 utakmica te su tako došli do fantastiènog omjera 62-20. Prvi put su najbolji u ligi nakon sezone 1997/98 kada je veliki Michael Jordan vodio svoju momèad prema novom trijumfu. No, vratimo se u sadašnjost.

Glavni igraè Pacersa je Danny Granger, koji uz 20,5 poena ima i 5,4 skoka po utakmici. Statistika je manje više takva da kad Granger igra odlièno, Indiana pobjeðuje, kad se Granger zaustavi Indiana lako gubi. Previše su ovisni o njemu, a to protiv Bullsa ne može proæi. Momèad Indiane u prosjeku prima 101 poen, a Bullsi svega 91 poen što je poprilièna razlika u obranama. Za Bullse je glavni igraè Derrick Rose. Za Rosea je dovoljno reæi da je jedan od glavnih konkurenata za MVP titulu. Iako ima samo 22 godine, Rose je jedini igraè u ligi koji je u 10 najboljih što se tièe i poena i asistencija. Treba istaknuti da je zapoèeo u prvoj petorci èak 81 utakmicu, a ostvarivao je 25 poena uz 7,7 asistencija. Treba pohvaliti i da se njegova igra poboljšala u odnosu na prošlu sezonu. Uz Rosea, tu su i mladi Joakim Noah, sedmi skakaè lige, te Luol Deng koji takoðer igra odliènu sezonu. Ako tome pridodamo i iskusnog Carlosa Boozera te Kylea Korvera onda ne èudi fantastièna igra Chicaga. Naravno sve pod palicom Toma Thibodeaua koji bi, bez problema, mogao biti proglašen trenerom godine.

Ovosezonske meðusobne utakmice

Chicago-Indiana 92:73

13. prosinca odigrana je prva utakmica izmeðu ove dvije momèadi, a lako su slavili domaæini pobjedom od 19 razlike. Veæ tada se istaknula obrana Bullsa koja je limitirala Pacerse na svega 36 % uspješnosti šuta iz igre. Prvo ime te veèeri bio je Carlos Boozer sa 22 poena i 18 skokova.

Indiana-Chicago 86:99

14. sijeènja odigrana je druga utakmica, a opet su slavili Bullsi koji su veæ na poluvremenu imali 12 poena razlike. Do kraja su samo održavali prednost, a Derrick Rose je zabio 29 poena uz 10 skokova i 5 asistencija.

Chicago-Indiana 110:89

Dva tjedna poslije odigrana je nova utakmica, samo ovaj puta u Chicagu. Dvojbe opet nije bilo, Bullsi su nadigrali Pacerse te pobijedili sa 21 razlike. Treba istaknuti zadnju èetvrtinu koju su Bullsi dobili 33:17. Još jednom odlièan je bio Carlos Boozer sa 24 poena i 10 skokova.

Indiana-Chicago 115:108 (produžeci)

Uvjerljivo najzanimljivija utakmica izmeðu ove dvije momèadi. Za razliku od prošle tri utakmice, u ovoj je Indiana vodila dobar dio utakmice i kontrolirala rezultat tri èetvrtine. Meðutim, u zadnjoj èetvrtini budi se Derrick Rose koji je u tom periodu zabio èak 15 poena, a Chicago dolazi na poravnanje rezultata. Rose je sekundu prije kraja zabio sva 3 slobodna bacanja te tako izborio produžetke koje je ipak dobila Indiana, prvi put u sezoni. Rose je u toj utakmici zabio nevjerojatna 42 poena, od toga 18/21 sa crte slobodnih bacanja.

Dvoboji u doigravanjima

U povijesti doigravanja NBA lige, Chicago se susreo samo jednom sa Indianom u playoffu. Bilo je to u sezoni 1997-98.

Sezona 1997-98

S jedne strane Reggie Miller, a s druge strane Michael Jordan. Neki æe reæi najbolji šuter u povijesti lige protiv najboljeg igraèa svih vremena. Bilo je to finale Istoène konferencije koje je zaslužilo da nosi titulu odliènog finala. Pokazalo se da je prednost domaæeg terena ogromna prednost pošto je svaka momèad pobjeðivala na svom terenu. Nijedna utakmica nije završila sa pobjedom veæom od 6 poena razlike osim pete koju su Bullsi dobili sa èak 19 razlike. Naravno da je prvo ime bio Jordan koji je imao prosjek od 32 poena po utakmici u toj seriji te tako odveo svoju momèad u finale protiv Utah Jazza rezultatom 4:3.

Prognoza: Chicago Bulls – Indiana Pacers 4:1

Raspored odigravanja utakmica:

1. Chicago – Indiana, 16. travnja, 19.00h
2. Chicago – Indiana, 19. travnja, 03.30h
3. Indiana – Chicago, 22. travnja, 01.00h
4. Indiana – Chicago, 23. travnja, 20.30h
5.* Chicago – Indiana, 26./27. travnja, nepoznato
6.* Indiana – Chicago, 28./29. travnja, nepoznato
7.* Chicago – Indiana, 30. travnja/1. svibnja, nepoznato

(vremena i datumi odigravanja susreta izraženi su po srednjoeuropskom vremenu; utakmice oznaèene sa * neæe se igrati ukoliko jedna od ekipa ostvari 4 pobjede prije te utakmice)

Latest Posts

NE PROPUSTITE