Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Cleveland – Chicago

Ovogodišnje doigravanje prvi otvaraju Cleveland Cavaliersi i Chicago Bullsi. Cavaliersi su regularni dio sezone završili sa najboljim omjerom u ligi (61-21), i može se reæi da su nakon dovoðenja Antawna Jamisona uz Los Angeles Lakerse najveæi favorite za osvajanje naslova. Iako su Cavsi igrali vrlo dobro u regularnom dijelu, ipak se nameæu neka pitanja prije poèetka doigravanja. Prvo i glavno pitanje je koliko se Jamison uspio uklopiti u igru Cavsa, pitanje je i koliko je Shaquille O’Neal spreman nakon operacije prsta, a upitno je može li koliko je trener Mike Brown nauèio nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju.

Podsjetimo, nakon prošlogodišnjeg ispadanja od Orlando Magica, Cavaliersi su doveli Shaquille O’Neal iz Phoenix Sunsa, a prije kraja roka za razmjenu igraèa i Jamisona u razmjeni sa Washington Wizardsima. Zydrunas Ilgauskas kojeg su poslali u Wizardse se vratio nakon mjesec dana, a sve je to uraðeno u pokušaju da stvore što jaèu momèad u nadi da æe osvojiti naslov i da æe LeBron James na kraju sezone ipak ostati u Clevelandu. James je odigrao odliènu sezonu i odmarao se par posljednjih utakmica i trebao bi u doigravanju nastaviti odliène igre iz regularnog dijela sezone za kojeg æe najvjerojatnije osvojiti nagradu za najkorisnijeg igraèa.

Svi se vjerojatno sjeæaju prošlogodišnjeg doigravanja i susreta izmeðu Bullsa i Boston Celticsa koja je obilovala uzbuðenima, produžecima i neizvjesnim utakmicama. Bullsi su na kraju ipak izgubili, a dobre igre nisu uspjeli prenijeti u novu sezonu. U doigravanje su se plasirali kao zadnja momèad a kakva im je bila regularna sezona govore i nagaðanja da su se nedavno trener Vinny Del Negro i izvršni potpredsjednik John Paxson fizièki sukobili.

Da bi oslobodili što više novca kojeg mogu ponuditi slobodnim igraèima nakon kraja ove sezone, Bullsi su poslali Johna Salmonsa u Milwaukee Buckse i time se dodatno oslabili, a treba napomenuti da su dobar dio sezone Luol Deng i Joakim Noah bili ozlijeðeni. Sada su svi zdravi i najavljuju da mogu ponoviti igru iz prošlogodišnjeg doigravanja. “Ne ulazimo u doigravanje sa namjerom da izgubimo, za mene pozicije nositelja u doigravanju ne znaèe ništa“, izjavio je Noah prije poèetka ove serije.

Za momèad Cavaliersa najvažnije je da ozbiljno shvate Bullse i odmah pokažu da nema mjesta za iznenaðenja, prednost Cavsa je naravno u najboljem igraèu u ligi (James), i kvalitetnom rosteru, dok bi od nedostataka trebalo izdvojiti ozljedu O’Neala i malo vremena za prilagodbu igri koju je imao Jamison. Kod Bullsa je najveæa prednost da nemaju što izgubiti, svi su dovoljno zdravi da nastupaju i sa dobrom formom ulaze u doigravanje, a u susretima ove sezone svaka momèad je po 2 puta slavila na domaæem terenu.

Prošle sezone momèad Bullsa je ispala u prvom krugu doigravanja nakon dramatiène serije protiv Celticsa, a momèad Cavaliersa je poražena u finalu Istoène konferencije od Orlando Magica. Prva utakmica je na rasporedu danas, a mi æemo vidjeti hoæe li Cavsi suvereno proæi dalje ili su možda Bullsi spremni da postanu druga momèad koja je kao osmi nositelj uspjela izbaciti prve nositelje u prvom krugu doigravanja u seriji od sedam utakmica.

Prognoza: Cavaliersi prolaze dalje rezultatom 4-1

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Bulls 86, Cavs 85
Cavs 101, Bulls 87
Cavs 92, Bulls 85
Bulls 109, Cavs 108

Latest Posts

NE PROPUSTITE