Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Denver – Utah

Glavna vijest prije poèetka ove serije je da æe Andrei Kirilenko propustiti prvi krug doigravanja, dok je Carlos Boozer upitan za subotnju prvu utakmicu koja se igra u Denveru. Kirilenko ima ozljedu lijeve potkoljenice i veæ duže vrijeme je izvan terena, dok se Boozer ozlijedio u pretposljednjoj utakmici regularnog dijela sezone protiv Golden State Warriorsa. Jazzeri su odigrali dobru sezonu, u poèetku su krenuli dosta loše, a u nastavku su usprkos ozljedama imali priliku za treæe mjesto u Zapadnoj konferenciji ali su poraženi u posljednjem susretu protiv Sunsa.

Tako su pali na peto mjesto u Zapadnoj konferenciji i izgubili glavni adut koji su imali a to je igra na domaæem terenu. Ali i momèad Denver Nuggetsa je takoðer u velikim problemima, trener George Karl se bori s opakom bolesti i vjerojatno neæe moæi voditi svoju momèad sa klupe, Kenyon Martin se tek vratio na teren nakon problema sa ozljedom koljena i upitno je koliko æe moæi dati u doigravanju, a i Chris Andersen je takoðer ozlijeðen i neizvjesno je hoæe li nastupiti na prvoj utakmici.

Kod Jazzera æe osim ozljeda najveæi problem biti i utakmice na gostujuæem terenu (gdje su dosta neuvjerljivi), a ni razmjena igraèa u kojoj su poslali Ronneya Brewera u Memphis takoðer nije pomogla jer na njegovoj poziciji sada igra neiskusni Wesley Matthews. Od prednosti bi se mogla izdvojiti bolja forma u drugom dijelu sezone prve zvijezde momèadi, Derona Williamsa, te takoðer podizanje forme Mehmeta Okura koji ima problema sa leðima.

Prednost Nuggetsa može biti u motivu da se igra za bolesnog trenera, a i prva zvijezda Carmelo Anthony je u dobroj formi, te imaju prednost domaæeg terena na kojem su ove sezone bili vrlo dobri (34-7). Nedostaci su naravno u odsutnosti trenera i ozljedi Martina bez kojeg su dosta slabiji, ali J.R. Smith je opet podigao formu pred kraj i možda to odluèi ovu seriju.

Prošle sezone momèad Jazza je ispala u prvom krugu doigravanja od Los Angeles Lakersa, dok su Nuggetsi došli do konferencijskog finala, ali su i oni tamo poraženi od buduæih prvaka. Prva utakmica serije je na raporedu u subotu, a sa ovako izjednaèenim momèadima gotovo sigurno nas oèekuje uzbudljiva i neizvjesna serija koja bi vrlo lako mogla otiæi do sedme utakmice.

Prognoza: Nuggetsi prolaze dalje rezultatom 4-3

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Utah 105, Denver 114
Denver 105, Utah 95
Utah 112, Denver 119
Denver 106, Utah 116

Latest Posts

NE PROPUSTITE