Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Mavericks – Spurs

Najjaèa serija prvog kruga doigravanja se igra izmeðu Dallas Mavericksa i San Antonio Spursa. I Spursi i Mavsi su se ove godine znatno igraèki pojaèali u nadi da mogu doæi do finala, a tko je napravio bolji posao æemo saznati na kraju ove serije. Spursi su prije poèetka sezone napravili razmjenu igraèa u kojoj je u klub stigao Richard Jefferson, a i potpisali su Antonia McDyessa, sve u nadi da mogu Tim Duncanu ponovno dati dovoljnu dobru momèad za novi trofej u njegovoj iznimnoj karijeri. Na draftu su opet birali odlièno i  sa niskim izborom su ukrali DeJuana Blaira, George Hill je znatno napredovao, a Manu Ginobili ponovno igra odlièno, pa se èinilo da Spursi nemaju slabe toèke.

Ali Jefferson se slabo uklopio u momèad i tek je na kraju sezone poèeo pokazivati naznake da može igrati na nivou koji se oèekuje od njega, a Toni Parker koji je proteklih sezona bio možda i najbolji igraè Spursa je prvo ozlijedio nogu, a pred kraj regularnog dijela sezone i slomio ruku tako da je momèad Spursa pala tek na sedmo mjesto na zapadu i samo ih je poraz Oklahome protiv Warriorsa spasio od susreta sa Lakersima u prvom krugu doigravanja. Ali niti Dallas Mavericksi nisu ništa lakši protivnik, pogotovo ako se zna da ako Mavsi vole igrati protiv nekoga onda su to definitivno Spursi. Naime, Mavsi su Spurse pobijedili u doigravanju prošle sezone (kada je Spursima nedostajao Ginobili), a naroèito je zanimljiva bila serija 2006. godine kada su izbacili Spurse rezultatom 4-3. Avery Johnson je definitivno nauèio Mavse kako da igraju protiv Spursa, a da li æe Rick Carlisle uspješno koristiti istu taktiku vidjet æemo u ovoj seriji koje neodoljivo podsjeæa na onu iz 2006. godine.

Mavsi su nakon prošlogodišnjeg laganog ispadanja od Nuggetsa odluèili promijeniti stvari i pojaèati momèad u nadi da prva zvijezda Mavsa, Dirk Nowitzki neæe odluèiti napustiti klub razoèaran neuspjesima u prošlim sezonama. Na draftu su obavili dobar posao birajuæi mladog Rodriguea Beauboisa, potpisali su iskusnog Shawna Mariona kao slobodnog igraèa, a u razmjeni igraèa sa Washington Wizardsima su se riješili problematiènog Josha Howarda i pojaèali se sa dvojcem Caron Butler-Brendan Haywood. Odigrali su vrlo dobru sezonu u kojoj je Nowitzki opet odigrao standardno dobro, a Jason Kidd usprkos velikom broju godina na leðima igra odlièno i može se reæi da je on sa Dirkom nosio tu momèad do drugom omjera u Zapadnoj konferenciji. Meðutim, nakon poraza u finalu 2006. godine protiv Miami Heata i šokantnog ispadanja u prvom kolu doigravanja sljedeæe sezone od Golden State Warriorsa, Mavsi su razvili negativnu osobinu da vole izgubiti prije nego što se protivnik i pojavi na terenu, i zato su odlièno što su Spursi njihovi protivnici jer Mavsi sigurno neæe unaprijed skinuti gaæe protiv tog protivnika.

Jason Terry je posebno raspoložen u utakmicama protiv Spursa i sigurno je da Duncanu i ekipi neæe biti nimalo lako u ovoj dvoboju. Ali i Spursi imaju adute sa kojima mogu raèunati na prolaz, a to su Ginobili i Duncan te širina klupa. Ginobili igra kao u najboljim danima, Duncan iako nije u najboljoj formi može i bez jedne noge ostvariti double-double, dok se na klupi u Gregga Popovicha koji je bolji trener od suparnika, nalazi i dvojac Blair-Hill koji mogu prelomiti ovu seriju. Kod Mavsa je prednost u Nowitzkom i Kiddu koji su odlièno odigrali prvu utakmicu, te dvojcu Dampier-Haywood koji mogu izmoriti Duncana i donekle ga limitirati u napadu. Prva utakmica je otišla na stranu Mavsa, a u srijedu æemo imati priliku vidjeti mogu li Spursi odgovoriti i izjednaèiti ovu seriju.

Prognoza: Mavericksi prolaze sa 4-2

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Mavericks – Spurs 83:92
Spurs – Mavericks 94:99
Spurs – Mavericks 103:112
Spurs – Mavericks 89:96

Latest Posts

NE PROPUSTITE