Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Phoenix – Portland

Najvažnija vijest prije poèetka ove serije je da prva zvijezda Portland Trail Blazersa, Brandon Roy odlazi na operaciju desnog koljena kojeg je ozlijedio na utakmici protiv Lakersa i njega neæemo vidjeti u ovom dvoboju.

Osim njega, na listi ozlijeðenih kod momèadi Blazersa su i Greg Oden, te Joel Przybilla i oni takoðer neæe igrati. Momèad Blazersa se cijelu sezonu borila sa ozljedama, bolestima i pehovima, i sam plasman u doigravanje je velika stvar za tu momèad, posebno ako se zna da je skoro pola momèadi bilo teže ozlijeðeno, a na listi ozlijeðenih se našao i trener Nate McMillan, dok su vlasnik momèadi i pomoæni trener takoðer teže bolesni. Ali Portland se nije predavao, napravljena je razmjena igraèa u kojoj je u klub stigao Marcus Camby, i baš je on adut momèadi Blazersa koja je pobijedila u 13 od posljednjih 17 utakmica, da mogu proæi zahuktalu momèad Sunsa, koja nakon All-Star vikenda ima drugi najbolji omjer u ligi, a Amare Stoudemire igra na MVP nivou.

Usprkos ne baš optimistiènim oèekivanjima, momèad Sunsa je odlièno ušla u sezonu, a Steve Nash je nosio Sunse. Meðutim nakon 20-tak utakmica su poèeli padati. Stevea Nasha su poèela muèiti leða, Grant Hill je takoðer pao u formi i stvari nisu izgledale nimalo optimistiène za nastavak sezone. Meðutim, postavljanje Robina Lopeza u startnu petorku i ulazak Amarea Stoudemirea u formu su vratili Sunse u igru i do kraja regularnog dijela sezone, momèad Sunsa je pokazala odliènu igru. Nash se polako vraæa u formu sa poèetka sezone i može se reæi da su Sunsi u ovom dvoboju favoriti. Jedini problem kod Sunsa je Robin Lopez koji ima problema sa leðima i on æe propustiti ovaj dvoboj, a upitan je i za drugi krug ako njegova momèad proðe dalje. Ove momèadi su ove sezone igrale 3 puta, a momèad Portlanda je slavila u prva dva susreta.

Za momèad Blazersa je najvažnije da ne uðu u trku sa Sunsima, dok je za momèad Sunsa najvažnije da i dalje osiguraju dobar protok lopte i da pokušaju konkurirati suparniku u skoku. Osim odliène forme, prednost Sunsa je i klupa koja igra odlièno i koja je omoguæila da se Nash i ostali starteri manje troše, dok se kod Portlanda kao prednost može izdvojiti obrana u kojoj Camby protiv Sunsa može hvatati 20 skokova po utakmici. Uz Andrea Millera koji je konaèno proigrao nakon oèajnog poèetka sezone, možemo izdvojiti i Baylessa koji uvijek igra nadahnuto protiv Sunsa kod kojih je Leandro Barbosa u lošoj formi i pitanje je kako æe odigrati u najvažnijem dijelu sezone.

Iako veæina analitièara daje veliku prednost momèadi Phoenixa, ovaj dvoboj neæe biti nimalo lagan za momèad Sunsa i vrlo vjerojatno æe baš prve dvije utakmice u Phoenixu odluèiti pobjednika. Za kraj još treba napomenuti da su Sunsi propustili prošlogodišnje doigravanje po prvi put nakon povratka Nasha u Phoenix, dok su Blazersi prošle sezone izgubili u prvom krugu doigravanja od Rocketsa. U ovoj sezoni su Blazersi i bez Roya uspjeli svladati momèad Sunsa tako da nas vjerojatno oèekuje jedna napeta i neizvjesna serija, a prva utakmica se igra u nedjelju u Phoenixu.

Prognoza: Sunsi prolaze dalje rezultatom 4-2

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Phoenix 102, Portland 105
Portland 108, Phoenix 101
Portland 87, Phoenix 93

Latest Posts

NE PROPUSTITE