Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi krug doigravanja: Boston – Miami

Dwyane Wade protiv Boston Celticsa, tako bismo mogli nazvati ovu seriju koja se prije poèetka doigravanja èini kao najizjednaèenija u Istoènoj konferenciji. Celticsi su ovu sezonu poèeli odlièno (23-5), ali su u nastavku sezone odigrali znatno lošije i sezonu su završili sa omjerom od 27 pobjeda i 27 poraza i sa ukupnim omjerom od 50 pobjeda i 32 poraza koje im je donijelo 4 mjesto u konferenciji. Ali za Celticse je vjerojatno puno važnije da su svi zdravi i ovo æe biti zadnji pokušaj za veliku trojku da napravi znaèajniji rezultat. Kevin Garnett je propustio prošlogodišnje doigravanje zbog ozljede koljena, ali nakon što je odigrao zadnjih 40 utakmica u regularnom dijelu sezone, èini se da bi ipak mogao pomoæi svojoj momèadi jer je on ipak najvažniji obrambeni igraè Celtcsa koji drži njihovu obranu.

Kod Celticsa najbolje je ove sezone igrao Rajon Rondo, dok su Paul Pierce i posebno Ray Allen igrali dosta promjenljivo. Na klupi imaju dosta zanimljivih igraèa kao što su Nate Robinson, Michael Finley i Rasheed Wallace, ali svi su oni igrali dosta loše. Posebno se izdvaja Wallace koji je bio doveden kao veliko pojaèanje, ali je razoèarao dobar dio navijaèa jer je veæinu vremena šutirao trice.i nije se previše zalagao. Ali poznato je da je najveæi problem Wallacea motiv i da æe vrlo vjerojatno znaèajno podignuti igru u doigravanju.

Igru Heata je ove sezone karakterizirala èvrsta obrana (imaju najbolju obranu nakon All-Star vikenda), a regularni dio sezone su završili serijom 18-4 i u odliènoj formi ulaze u doigravanje. Wade je naravno njihov daleko najbolji igraè, a ostaak petorke èine iskusni veterani kao što su Jermaine O’Neal i Quentin Richardson. Michael Beasley je odigrao jednu solidnu sezonu i èini se da Wade uspješno kontrolira ovog mladog igraèa koji je dosta nestabilan u glavi, ali se èini da su ozbiljni problemi iza njega i da je spreman za doigravanje.

Prednost Celticsa može biti u iskusnoj i kvalitetnoj petorci i širokoj klupi, ali veliki nedostatak bi mogao biti u slabijoj obrani i nekonstantnom napadu koji su pokazivali u regularnom dijelu sezone. Kod momèadi Heata najveæi problem bi mogao biti što gotovo cijeli napad leži na leðima Wadea i mjesto razigravaèa na kojem igra Carlos Arroyo, ali èini se da je Richardson zalijeèio leða i da bi mogao koristiti otvorene šuteve za tri poena.

Celticsi su prošle sezone ispali u polufinalu konferencije od Orlando Magica, a momèad Miami Heat je poražena u prvom krugu doigravanja od Atlanta Hawksa. Prva utakmica se igra veèeras u Bostonu, a za kraj treba spomenuti da su Celticsi pobijedili u sva 3 susreta izmeðu ove dvije momèadi ove sezone, a Wade je u tim dvobojima prosjeèno ostvarivao 33,7 poena, 8,7 asistencija, 5 skokova i 2 ukradene lopte po susretu.

Prognoza: Heat prolazi dalje rezultatom 4-2

Meðusobni dvoboji u sezoni 2009/10:
Celtics 92, Heat 85
Celtics 112, Heat 106
Celtics 107, Heat 102

Latest Posts

NE PROPUSTITE