Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi pick drafta uspješniji od drugog, nova pobjeda Miamija

Sinoć je odigrano novih pet susreta NBA predsezone. U dvoboju ekipa s Istoka koje nemaju velika očekivanja od naredne sezone, Sixersi su svladali Celticse, dok je na Zapadu Portland bio bolji od Ute. Ekipa koja u svojim redovima ima prvi izbor ovogodišnjeg drafta bila je uspješnija od ekipe s drugim izborom istog drafta.

Košarkaši Philadelphia 76ersa upisali su drugu pobjedu u trećem predsezonskom susretu. Rezultatom 97:85 svladali su Boston Celticse, kojima je ovo treći poraz u isto toliko utakmica. Ključ susreta bila je treća četvrtina, u kojoj su igrači Philadelphije napravili prednost od 16 poena, što su uspjeli sačuvati do samoga kraja.

Početna petorka Sixersa bila je vrlo raspoložena tako da je Thaddeus Young ubacio 20, Spencer Hawes 17, a James Anderson 16 poena. Dok su oni bili na parketu prednost ekipe je rasla, a rezervni igrači uglavnom su uspijevali sačuvati stečenu prednost. U redovima Celticsa najbolji je bio Jared Sullinger s 19 poena i 9 skokova, a solidnu utakmicu odigrao je i rookie Kelly Olynyk s 13 poena, uz ne baš dobar šut 6/16.

Toronto Raptorsi su na svome terenu u Kanadi bili bolji od New York Knicksa rezultatom 100:91, što im je druga pobjeda u tri utakmice. Susret je bio izjednačen kroz prve tri četvrtine, da bi u posljednjoj Knicksi posustali te Raptorsi rezultatom 30:17 otišli do nove pobjede.

DeMar DeRozan predvodio je pobjednike s 20 poena, dok je Rudy Gay ubacio 17. Kod Knicksa, koji su sada na omjeru 1-1 u predsezoni, najbolji je bio Carmelo Anthony s 24 poena i 8 skokova za 25 minuta igre, dok su po 13 poena ubacili Metta World Peace i Tim Hardaway Jr. Bio je ovo povratak Talijana Andrea Bargnanija u Toronto, gdje je proveo prvih sedam sezona svoje karijere te je tijekom ljeta mijenjan u Knickse. S tribina je, kao i dok je igrao u Raptorsima, čuo zvižduke kad je imao loptu, ali odigrao je solidnu utakmicu postigavši 10 poena za 21 minutu na parketu.

U najefikasnijem susretu večeri Cleveland Cavaliersi svladali su Orlando Magic sa 110:105. Bio je ovo dvoboj između prva dva izbora ovogodišnjeg drafta, Anthonyja Bennetta (Cleveland) i Victora Oladipa (Orlando). Uspješniji je bio Bennett, čija je ekipa u prvom poluvremenu imala dvoznamenkasti zaostatak, ali je tijekom treće i četvrte četvrtine bolje zaigrala i upisala pobjedu.

Bennett je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu budući da je 14 od svojih 16 poena postigao u posljednjoj četvrtini. Raspoložen za igru bio je i Dion Waiters s 21 poenom, kao i Kyrie Irving sa 17. Oladipo je također bio jedan od najboljih u svojoj ekipi, on je ubacio 18 poena i uhvatio 8 skokova za 29 minuta na parketu. Kod Magica možemo još istaknuti i Nikolu Vučevića s 15 poena i 6 skokova.

Od preostalih susreta Miami je došao do treće pobjede u trećem susretu slavljem protiv Charlotte Bobcatsa 86:75, dok je Portland svladao Utah Jazzere s 96:86. Aktualne prvake lige predvodio je LeBron James s 20 poena, dok je Dwyane Wade propustio susret kako ne bi riskirao ozljedu koljena. Novi igrač u redovima Bobcatsa, Al Jefferson, bio je najbolji u svojoj ekipi s 11 poena.

Portland je do prve pobjede u ovoj predsezoni predvodio Damian Lillard s 23 ubačena poena, a iznimno efikasan bio je LaMarcus Aldridge s 20 poena (šut 8/9) za 18 minuta na parketu. Kod Jazzera možemo izdvojiti tek Gordona Haywarda koji je postigao 20 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE