Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Prvi poraz North Caroline, Hrvati solidni

Èak 94 utakmice odigrane su noæas na sveuèilišnim parketima Amerike, u prvoj diviziji NCAA lige. Vidjeli smo jedno veliko iznenaðenja, kao i nastupe nekoliko hrvatskih košarkaša.

North Carolina, ekipa pozicionirana na prvo mjesto na poèetku sezone, doživjela je svoj prvi poraz. U Las Vegasu sa 90:80 svladao ih je UNLV, ekipa koja je ovom pobjedom došla do omjera 7-0. Prvih deset minuta igre UNLV imao je nešto manju prednost, da bi u drugoj polovici prvog dijela igre North Carolina preuzela prednost, ali takoðer nisu uspjeli napraviti veæu razliku. Serijom 15-0 odmah na otvaranju drugog poluvremena UNLV se odvaja na 53:42 i tu prednost uspijeva zadržati do kraja utakmice, ne pruživši Tar Heelsima priliku za povratak u utakmicu. Sjajnu utakmicu za pobjednike odigrao je Chace Stanback sa 28 poena i 10 skokova, dok je Mike Moser ubacio 16 poena i uhvatio 18 skokova. Kod poraženih je Harrison Barnes postigao 15 poena, jednako kao i P.J. Hairston.

Ekipa postavljena na 4. mjesto, Connecticut bila je blizu poraza no uspjeli su se izvuæi i slaviti 78:76 nakon produžetka protiv Florida Statea. Krajem prvog poluvremena UConn radi seriju 9-0 i uspijeva se odvojiti na 26:17, no Florida se cijelo vrijeme držala blizu i nije dopuštala protivnicima da se odvoji. Prednost UConna trajala je sve do 2 minute prije kraja kada Snaer dovodi svoju momèad u vodstvo. Do kraja su ekipe postizale poene samo sa linije slobodnih bacanja te je Snaer u posljednjoj sekundi imao šut za pobjedu no nije bio precizan i ušlo se u produžetak. Ondje su se poeni teško postizali i odluèila je trica Shabazza Napiera minutu prije kraja kojom je postavio konaèan rezultat. Florida je nakon toga promašila tri šuta iz igre i dva slobodna bacanja i tako omoguæila pobjedu Huskiesima. Napier je ubacio 26 poena, 19 je pridodao Jeremy Lamb, dok je Andre Drummond ubacio 12 poena i uhvatio 10 skokova. Kod Floride je Snaer ubacio 20 poena.

Kentucky nije imao težak posao protiv Portlanda kojeg je svladao sa 87:63. Veæ su u prvom poluvremenu napravili dvoznamenkastu prednost koju su polako poveæavali do konaènih +24. Terrence Jones postigao je 19 poena, jednako kao i Darius Miller. Anthony Davis završio je utakmicu sa 13 poena, 12 skokova i 4 blokade. Portland je predvodio Nemanja Mitroviæ sa 20 poena i 5 skokova.

Solidni nastupi Hrvata protekla dva dana

Marin Kukoè je noæas u tijesnom porazu njegovog sveuèilišta Pennsylvania protiv James Madisona odigrao 11 minuta, a za to vrijeme postigao dvije trice i pridodao još jedan skok. Kukoèevo sveuèilište trenutno se nalazi na omjer od tri pobjede i èetiri poraza, a veoma važan podatak je i rast Marinove minutaže iz susreta u susret.

Sandi Marciuš, èlan priznatog sveuèilišta Purdue je u noæašnjem susretu zapoèeo u startnoj petorci. Na kraju je proveo na parketu osam minuta, a u to vrijeme nije uputio loptu prema obruèu, ali je zato uhvatio dvije lopte.

Noæas je igrao i Igor Premasunac koji je u pobjedi njegovog sveuèilišta Utah State odigrao 10 minuta. Za to vrijeme je upisao po jedan skok i jednu asistenciju. Dodajmo još kako je ovo bila prva Igorova utakmica ove sezone.

Spomenimo još naš trojac koji je nastupio preksinoæ. Antonio Kalpiæ je u porazu protiv trenutno 25. rangirane momèadi u NCAA ligi, Creightona odigrao 14 minuta, a za to vrijeme upisao 2 poena i 3 skoka.

Naš talentirani košarkaš Filip Cvjetièanin koji konstantno dobiva zapaženu rolu odigrao je ovog puta 13 minuta. Sin našeg proslavljenog košarkaša završio je susret sa 3 poena, 1 skokom i 1 blokadom.

I za kraj spomenimo još Sinjanina Hrvoja Vuèiæa koji je protiv renomiranog Ohio Statea odigrao 16 minuta, a za to vrijeme uknjižio 7 poena, 3 skoka i asistenciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE