Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

R.C. Buford proglašen najboljim generalnim menadžerom

Nakon što je Gregg Popovich izabran za najboljeg trenera ove sezone, generalni menadžer San Antonio Spursa R.C. Buford napokon je osvojio ovo dugo očekivano i potpuno zasluženo priznanje, za sjajan posao koji već 15 godina obavlja na poziciji generalnog menadžera. Ova nagrada još je jedan dokaz fantastične uprave i menadžmenta koji krase ovu teksašku organizaciju dug niz godina.

Buford i Popovich već dva desetljeća vrlo uspješno surađuju te su Spurse učinili glavnim primjerom uspješne organizacije u NBA-u. Buford je 1994. zaposlen kao glavni skaut momčadi, tri godine nakon toga napredovao je do direktora skautinga, a ubrzo slijedi i unaprjeđenje u generalnog menadžera. U to vrijeme stvorena je okosnica momčadi, trio Duncan-Parker-Ginobili, koji pod sjajnim sistemom trenera Popovicha, uz pomno izabrana pojačanja, godinama tabore pri vrhu NBA lige uz tri osvojena naslova .

Nakon prošlogodišnjeg poraza od Miami Heata u finalu sezone, Buford nije previše mijenjao momčad. Manu Ginobili i Tiago Splitter produžili su ugovore, a jedino značajno pojačanje je dolazak Marca Belinellija koji se pokazao kao sjajan dodatak za klupu, najjaču klupu u ligi. Ništa pretjerano, ali sasvim dovoljno da Spursi uz toliko izbora u momčadi ostanu pri vrhu.

Gregg Popovich izjavio je da je iznenađen što njegov suradnik već ranije nije osvojio ovu nagradu: „Iznimno sam sretan što je R.C. Buford osvojio ovu nagradu, potpuno zasluženo i već duže vrijeme očekivano. Njegovo poznavanje pravila i košarkaške igre, te sjajno oko za talent dobro su služili Spursima. Zadovoljstvo je raditi uz njega, radi sjajan posao i trebao je već nekoliko puta dobiti to priznanje.“

Drugo mjesto osvojio je GM Phoenixa Ryan McDonough. Sunsi su definitivno najljepše iznenađenje ove sezone, no nažalost na ovako teškom zapadu čak ni 48 pobjeda nije im bilo dovoljno da uđu u doigravanje, koje im je pobjeglo za dlaku.

Na trećem mjestu završio je GM Portland Trailblazersa Neil Olshey, još jedne momčadi koja je odigrala iznad očekivanja sjajnu sezonu i trenutno se u doigravanju bore upravo protiv Spursa u polufinalu zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE